14.02.2015

ZORLUKLARA KARŞI KENDİNİ ATEŞLE ÖZET...


İnanmak, bir şeyin nasıl olduğu konusunda emin olmaktır ve tamamıyla kendi bakış açımıza göre oluşur. Bazen düşüncelerimizi sorgulamadan ya da yargılamadan bir kaç kez düşündükten sonra onları gerçekmiş gibi kabul ederiz.

Bütün geleceğimiz, zihnimizde oluşturduğumuz alışkanlıklara, yani inançlara bağlıdır. Neye yürekten inanırsak, hayatımıza çekmeye başlarız. İnancımızın gerçekle bir ilgisinin olması ya da bir hayal ürünü olması bu sonucu değiştirmez.


Kaybediyorsanız, 'Zafer benimdir.' deyin. Sabah uyandığında, o bütün olumsuz düşünceleri silip atın. İçiniz sizinle değil, siz içinizle konuşun.

Dünyanın en büyük ve güçlü bilgisayarına sahip olabilirsiniz, ama içine virüs girerse, bilgisayarınız yavaşlamaya ve işlemlerde hata vermeye başlar. Bilgisayar kötü olduğu için değil, içine virüs girdiği için.

Olumsuz düşünceler de virüsler gibidir. Virüslerin yalanlarına inanmaya başladı. 'Ben o kadar yavaşım ki, çekici değilim ki, zeki değilim ki, hayatımı değiştiremem. Hiç bir zaman başarılı olamam. Ben buyum ve hayatım da bu.' Böylece o yaşayabileceğimiz hayatı hiç bir zaman yaşayamayız.

DÜŞÜNCELERİNİZE DİKKAT EDİN, GERÇEKLEŞEBİLİRLER...

Bozcaada'da tatil yapan Gökhan Özbek, burada hurda bir araba görünce aklına hemen bir espiri geldi. Genç adam arabanın içine girip sağ arka koltuğa oturdu ve ölmüş gibi poz vererek fotoğraf çektirdi. Gökhan tatil dönüşünde bu fotoğrafı arkadaşlarına gösterip şaka yapacak ve 'Trafik kazası geçirdim, öldüm. Bakın bu da ölümün fotoğrafı. Ben aslında bir hortlağım!' diyecekti. 

Tatil bitti, Gökhan memeleketine döndü. Kısa süre sonra gelen Ramazan Bayramı vesilesiyle Gökhan ailesine İzmir'e gitmeye karar verdiler. Otomobili Gökhan'ın babası kullanıyordu. Manisa-Kırkağaç girişinde mola veren aile, biraz dinlendikten sonra tekrar yola koyuldu. Yola çıkalı henüz birkaç dakika olmuştu ki, önlerine aniden bir yaya fırladı, Baba Hikmet Bey direksiyonu kırdı, ama yayaya çarpmayı engelleyemedi. Kazanın etkisiyle Hikmet Bey direksiyon hakimiyetini kaybetti. Ön cam patladı ve araba dört takla atarak bir hendeğe yuvarlandı. Gökhan kırdı 7 ay önce şaka olsun diye çektirdiği fotoğraftaki gibi arabanın arka koltuğunda oturuyordu. Fotoğraf şakası ne yazık ki, gerçek olmuştu.

ÖZGÜVEN

Özgüven, sizin kendinizi değerlendirmenizdir. Başkalarının sizin hakkında ne düşündüğü ya da hissettiği değil, sizin kendi hakkındaki duygu ve düşüncelerinizdir. Özgüven, başarısızlığın sebebi ve başarının anahtarıdır.

Sizin kendi hakkında ne düşündüğünüz, başkaların sizin hakkında ne düşündüğünden çok daha önemlidir.

                                                                          SENECA....

Yapılan araştırmalar, her yedi kişiden altısının özgüveninin düşük olduğunu ortaya koyuyor. İşe geç kalırız. Sürekli televizyonun başındayızdır, fala yeriz, anlamsızca uzun uzun sosyalleşiriz, isteksiziz ve hiçbir şey yapmaya enerjimiz yok.

Kendimizle ilgili hiçbir olumsuz düşünceye sahip olmamanın nasıl bir şey olabileceğini hayal edebiliyor musunuz? Kendimizle ve hayatla barışık olmak nasıl olurdu? Yeniden doğmuş gibi olurduk herhalde. Hayatımız boyunca taşımış olurduk. Kendimize güvenirdik, kendimizi iyi hissederdik, hayattan keyif alırdık. Kendimizi iyi hissederdik, hayattan keyif alırdık. Kendimizi iyi şeylere layık görürdük. İşimizde daha yükseğe tırmanırdık. Daha iyi bir eş, daha iyi bir anne baba, daha iyi bir çalışma arkadaşı olurduk. Neşe ve mutlulukla dolup taşardık. Bunun için bir şeyin olması gerekmezdi, yaşamın kendisi ve hayatta olmamız yeterli olurdu.

ÖZGÜVEN KAZANCINIZI BELİRLER.

Özgüvenin bir yansıması da ne kadar para kazanabileceğiniz konusunda kabul edebileceğiniz ya da kendinize uygun gördüğünüz miktardır. Diyelim ki, kendinizi bir milyar kazanırken görebiliyorsunuz, ama üç milyar tamamıyla hayl dünyanızın sınırları dışında. Bu rakamların bir önemi yoktur. Önemli olan kendinize neyi uygun gördüğünüzdür.


Bu kadarla bitmiyor kitap özeti bir kaç post yazılır bu kitaptan... Eşsiz bir kitap okumanızı tavsiye ederim. Tabiki devamını da yazacağım. 

Bu kitapla ilgili diğer yazılar:


zorluklara karşı kendini ateşle

umut

Bin aynalı tapınak


4 yorum:

  1. Bu kitabı okunacaklar arasına aldım. Paylaşımınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir kaç yazısını daha yayınlayacağım kitabını alamayanlar için :)) Ben teşekkür ederim..

      Sil
  2. cokkk cokk guzell bir post olmus ellerinize yureginize saglik. evrenden torpilim var kitapindan sonra sira bu kitaba geldi.

    YanıtlaSil
  3. Düşünce gücü :)(: Emeğinize sağlık...

    aycinmutlu.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil