4.02.2015

BEBEK İÇİN ALIŞVERİŞ GEREKLİKLERİ



Banyo küveti; Gereklidir. Çoğu bebek 1 yaş civarında standart banyo küvetine geçebilir.

Biberonlar ve Başlıklar; BPA, Bistenol A içermeyen PP' den (Poliperopilen) yapılmış biberonlar ve süt toplama kapları kullanılmalıdır. Süt akışı da bebeğe uyumlu olmalıdır.

Sterilizasyon Cihazı; Sterilizasyon, bağışıklık sistemi yeterince güçlenene kadar bebeğinizi zararlı bakterilere karşı korumak amacıyla amacıyla yapılır. Araştırmalar, bebeklerin bağışıklık sisteminin yetişkinlere benzeyene kadar gelişmesi için 1 yıl 
geçebileceğini göstermektedir.Bu süre içinde biberonların, gögüs pompalarının ve emziklerin sterilizasyonu bebeğinize fazladan koruma sağlayacaktır.

Biberon Isıtıcısı; Anne sütünün doğal özelliklerini bozmayarak, bebeğin içebileceği ısıya getiren bir biberon ısıtıcısı olarak kullanabiliriz.

Emzik; Emzik alırken kısa ve ince yenidoğan emziklerini seçmelisiniz. Ortodontik, esnek ve simterik emzikler, bebeğinizin damak, diş ve çene gelişimine yardımcı olur.

Burun Pompası; Burun tıkanıklarında bebeğin rahat nefes almasını sağlar. Ucunda ince ve yumuşak lastik sondası olanlar seçilmelidir.

Termometre; Bebeğin ateşini ölçmek için, bebekler için kullanımı kolay ve çabuk ölçen bir termometre alınmalıdır.

Hava Nemlendirici; Soğuk kış gecelerinde ortamı nemlendirmek için yararlıdır. Ultrasonik tipini tercih edin. Sıcak buharla çalışanlar yanıklara neden olabileceklerinden beşiğin yakınına konulmamaldır.

Çanta; İçine biberon, bez, mama ve bebek için gerekli eşyaların konulabileceği büyüklükte hafif bir çanta gereklidir.

Beslenme İskemlesi; Bebek ilk 6 ay kucakta beslenebilir. Oturmaya başladıktan ve katı gıdalara geçtikten sonra ise beslenme iskemlesi gerekir. Bu, düzenli beslenme alışkanlığı edinmesine ve biberonu daha kolay bırakmasına yardımcı olur. Yemeklerin yere saçılmasını
önlemek için önünde genişçe bir yüzeyi olanlar tercih edilmelidir. Plastik ve metaller, ahşaba oranla daha kolay temizlenir. Küçük darbelerle devrilmeyen beslenme iskemleleri alınmalıdır. Doğrudan yemek masasına monte edilenler çok kullanışlıdır.

Blender; Katı gıdaların bebeğe kaşık geçişi yaparken, püre ve pürtüklü hale getirilmesi için gereklidir.

Bebek Bezi; Bebeğinizin hazır bezini yenidoğan ölçüsünde almalısınız. Kuru tutan, akmayı önleyci lastik bantlı bezler tercih edilmelidir.

Önlük; Plastik yüzeyli olanlar, çamaşır makinesinde yıkanabilenler ve boynu sıkmayanlar uygundur.

İçme Kabı; Bebek 1 yaşından itibaren kendi başına içmek ister. Her iki yanından tutulabilen bir su içme kabı uygundur. Hassas diş etleri için tasarlanmış yumuşak bardak ucu olan modelleri tercih etmelisiniz.

Bebek Telsizi; Bebeğiniz uyuduğunda yanında olmadığınız zamanlarda, ağlama sesini duyabilmeniz için bir bebek telsizine ihtiyaç duyacaksınız.

Araba Koltuğu; Bebek doğduktan sonra hastaneden eve araba koltuğu içinde getirilmelidir. Kısa mesafelerde dahi araç içinde otomobil koltuğu ile taşınmalıdır. Her türlü eşyası 2. el olabilir ama otomobil koltuğu yeni alınmalıdır. Araba koltuğu alırken ilk yıl için, puset üstünde de kullanabilen modeller tercih edilmelidir. Bebek 7/10 kg' a erişene kadar araba koltuğuna bebeği ters alarak (yüzü aracın koltuğuna bakar şekilde) direksiyonun çaprazında
daha sonra ise, sabit araba koltuğu kullanılıp, yüzü yola bakar şekilde düz bağlayın ve her zaman arka koltuğa ve sağ tarafa yerleştirin.

Otomatik Sallayıcılar; Çok ağlayan bebeklerde yararlıdır.

Bebek Taşıma Askısı; Fiziksel temas ve sıcaklık açısından bebeklere büyük rahatlık verir. Ayrıca anne/baba bebek yakınlaşmasına yardımcı olur. 

Sırta Asılan Kanguru; Altıncı aydan sonra, baş kontrolü yeterince gelişmiş bebekler için uygundur. Alışveriş, yürüyüş ve doğa için çok elverişlidir.

Bebek Koltuğu; Uyumayan ve beslenmeyen bebeği içine koymak için çok uygundur. Bebek etrafında olup biteni bunun içinden seyreder. Dördüncü aya kadar kullanışlıdır.
Araba koltuğu yerine kullanılmamalıdır.

Yürüteç; Yürüteç kullanan bebeklerin ortalama %40' ından doktora gitmeyi gerektirecek kadar ciddi kazalar görülür. En tehlikeli kazalar genelde merdivenden yuvarlanma
sonucu oluşur. Yürüteçler, emeklemeyi ve yürümeyi hızlandırmaz, aksine günde iki saatten fazla yürüteçte kalan bebeklerde emekleme ve yürüme yaşı gecikir.
Yürüteci alışveriş listenizden çıkarın...

2 yorum:

  1. Anne adayları için bilgilendirici olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkür ederim :))

      Sevgiler, saygılar :)

      Sil