25.02.2015

HAYALLERİNİZE SINIR TANIMAYIN..


Dokuz yaşındayım, Kuzey Carolina'da küçük bir kentte yaşıyorduk. Bir gün bir çocuk dergisinin arkasında tebrik kartları satışı ilanı gördüm ve kendi kendime, 'bunu yapabilirim,' diye düşündüm. Anneme, sipariş mektubu göndermeme izin vermesi için yalvardım. İki hafta sonra siparişim geldiğinde, kahverengi kapağı yırtarak açtım ve kartları alarak evden koşarak çıktım. Üç saat sonra, 'Anne insanlar kartlarımı satın almak için sıraya girdiler,' diye bağırarak eve döndüğümde satılmadık tek kartım kalmamıştı ve cebim para doluydu.

Bir satıcı doğuyordu.




On iki yaşıma geldiğimde babam beni Zig Ziglar'ı izlemeye götürmüştü. Karanlık salonda oturduğumu, Bay Ziglar'ın insanların ruhunu tavana yükselten konuşmasını izlediğimi hatırlıyorum. Oradan çıkarken her şeyi yapabileceğimi hissediyordum. Arabaya bindiğimizde babama dönerek,

 'Baba, ben de insanlara böyle hissettirmek istiyorum' dedim. Babam ne demek istediğimi sordu. ' Tıpkı Bay Ziglar gibi insanlar harekete geçiren bir konuşmacı olmak istiyorum,' diye cevapladım.

Bir hayal doğuyordu.

Son zamanlarda başkalarını harekete geçirme hayalimi gerçekleştirmeye başladım. Büyük bir şirkette satış eğitimcisi olarak işe başlamış, dört yıl sonra da bölge satış müdürü olmuştum. Kariyerimin zirvesindeydim, fakat birden işi bıraktım. Birçok insan altı rakamlı bir geliri bırakmama hayret etmiş ve bir hayal uğruna her şeyi neden riske soktuğumu sormuştu.

Bir bölge satış toplantısından sonra kendi şirketimi kurmaya ve güvenli pozisyonumu bırakmaya karar vermiştim. Orada şirketimizin genel müdür yardımcısı hayatımı değiştiren bir konuşma yaptı. Bize,

'Bir cin sizden üç dileğinizi sorsa ne derdiniz?' diye sormuştu.

Üç dileğimizi yazmamız için bize süre verdikten sonra,

 'Peki neden bir cine ihtiyaç duyuyorsunuz?' 

diye sormuştu. O an içimde hissettiğim gücü asla unutamam.

Gerçekleştirdiğim şeylerin farkına vardım:

Üniversite diploması, başarılı bir satış kariyeri, konuşma anlaşmaları, büyük bir şirketin eğitim ve yönetimi, işte hepsi beni bu ana hazırlamıştı. Hazırdım ve harekete geçiren bir konuşmacı olmak için bir cinin yardımına ihtiyacım yoktu.

Patronuma planlarımı anlattığımda bu çok saygı duyduğum inanılmaz lider, 'Korkup pes etmezsen başarılı olursun,' diye cevaplamıştı.

Kararımı verdikten hemen sonra test edildim. İstifamı verdikten bir hafta sonra da kocam işten çıkarıldı. Yeni bir ev almıştık ve aylık ipotek parasını ödeyebilmek için iki gelire birden ihtiyacımız vardı. Fakat ne yazık ki, artık hiç gelirimiz yoktu.


Kalmamı istediklerini biliyordum, eski şirketime dönmek cazip geliyordu. Ama  eğer dönersem bir daha ayrılamayacağımdan da eminim. Hala ilerde 'Keşke' diyeceğime devam etmek istediğime karar verdim. Harekete geçiren bir konuşmacı doğuyordu.

Hayalime sıkı sıkı tutunmaya başlayınca en zor zamanlarda mucizeler gerçekleşti. Kısa bir zaman içinde kocam daha iyi bir iş buldu ve tek bir ödemeyi bile geciktirmedi. Ben de yeni müşterilerle birkaç konuşma anlaşması imzaladı. 

Hayallerin inanılmaz gücünü keşfediyordum. Eski işimi, dostlarımı ve çalıştığım şirketi seviyordum, ama hayallerimin peşine düşme zamanı gelmişti. Başarımı kutlamak için yerel bir ressama, ofisime bahçe temsil eden bir resim çizmesi için sipariş verdim.

Ressam duvarın üst tarafına , 'Hayat hayalcilere her zaman fırsat tanır,' yazmıştı. 

9 yorum:

  1. harika bir yazı olmuş, elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Merhaba bloğunuzun yeni takipçisiyim ben de beklerim sevgilerimle
    Cafe Tigris
    tigrisdriver.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. Çok hoş bir yazı olmuş, teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  4. Burayı ya yeni keşfettim ya tasarımı değişti diye bana öyle geldi...

    Hangisi? :)

    Ben de beklerim, sevgiler... :)

    YanıtlaSil
  5. Çok güzeldi okumaya doyamadım.

    YanıtlaSil
  6. Hayaller bana göre zaten sınırsızdır.

    YanıtlaSil