11.02.2015

HASTANEYE GİDERKEN BEBEĞİN VALİZİNDE NELER OLAMLIDIR?



Hastane valizini hazırlarken bebeğiniz için çok fazla giysi koymanız gerekmez.
Genelde hastanede kalış süresi doğum şeklinize göre değişir. Normal doğum yapmışsanız iki gün içinde evinize dönebilirsiniz.

Hastanede kaldığınız süre içinde bebek odaları bebeğinize giysi verir, ancak siz hastaneden çıkarken giydirmek üzere bebeğin kendi eşyalarını, yedeklerini de koyarak hazırlayın.

* En küçük boy çocuk bezi,
* Islak mendil
* Zıbın (3 adet)
* Uzun kollu, bacaklı (tulum) ve ya pijama (3 adet)
* Başlık (2 adet)
* Patik (2 çift)
* Çorap (3 çift)
* Eldiven (2 çift)
* Mevsime uygun yelek veya hırka (1-2 adet)
* Bebek Battaniyesi
* Yumuşak küçük havlu
* Bebek mendili
* Mama önlüğü

* Kirli çamaşır torbası
* Bebe şampuanı
* Süt sağma cihazı...

Hastanede bozuk paraya ihtiyaç olur. Bu nedenle bir kutu içinde biriktirdiğiniz bozuk paralar sonradan çok işinize yarar.
Kitap ve notlarınız, bebeğin ilk saatlerini görüntülemek için fotoğraf kamerası, adres ve telefon defteriniz, evlilik kimliğiniz,son yapılan kan ve idrar tetkikleriniz, hastanede kaldığınız günlerde eşiniz yanınızda kalacaksa onun valize ilave edeceği
eşyalar olabilir.


6 yorum:

  1. En çok sevdiğim bloggersiniz siz. Bi kez Facebookta grupların birinde paylaşdığınız bağlantının altına da yazmışdım. Neden sizi çok seviyorumbiliyormusunuz? Hep gerekli ve güzel yazılar paylaşırsınız. Çok teşekkür ederim. Bu yazı ileriki dönemlerde bana gerekicek diye hemen kopisini aldım kendimde tutuyorum. Bir gün doğum yapmaya gidersem mutlaka tavsiyelerinize uyacağım. Çok sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim sizin taktir edilen yorumlar beni daha çok motive ediyor ben Teşekkür ederim Faydalı paylaşımlar yapmak ve insanlara yardımcı olmak benim için önemli Blogumu kurma sebeplerimden biri. Her zaman beklerim ...:))

      Sil
  2. Ahhh:)) yıllar öncesi o anlara döndüm bunlar hazırlanmış tı ama komşu teyzemiz sancılarım tutunca valiz hazır mı? (ben) evet hazır getir bakayım:) hemen anın da açıldı kundak tulum çamaşır giydirilme sırasına göre dizilip bohça tarzı kapatıldı.Ben niye ki zaten oradalar deyince olsun kızım bebeği üşütmeden bir çabuk giydirirler yoksa zıbın nerede tulum nerede diyene kadar üşütürler çocuğu demişti:)))
    İkinci oğluşta bu hazırlığı kendim yapmıştım :))
    Şimdi evliler ve biri eylül de baba olacak nasipse o valiz yine hazırlanacak:)))

    Sevgiler harika yazılarınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeşimin ilk bebeği belki sonrasında şu da olmalı diye eklediklerimiz olur :)) Teşekkürler yorumunuz için.

      Sil
  3. Yorumlarınızı çok beğendim.
    http://bernabellaa.blogspot.com.tr/ bloğuma beklerim :)

    YanıtlaSil