17.02.2015

CESUR OLUN


BAŞARISIZLIKTAN KORKMAYIN!!

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerden Ford'u kuran Henry Ford'un bu sektördeki ilk iki girişimi iflasla sonuçlandı. Üçüncü denemesinde hayal ettiği başarıyı yakaladı ve günümüze kadar gelen o dünya çapındaki efsaneyi yarattı.


Başarısızlığa, ancak başarmayı denediyseniz, uğrayabilirsiniz. Başarı için başarısızlık riskini göze almalısınız. Nietzsche'nin dediği gibi;

'Uçmayı istiyorsan, düşmeyi bileceksin.'


Kaybedecek kadar büyük değilsen, kazanacak kadar da büyük değilsin.

Hata yapmadan yeni bir şey keşfedemezsin. Hiç bir zaman korkup utanıp kırılmadıysan, bu hiçbir zaman riske girmedin demektir. Hiçbir şansı değerlendirmedin demektir.

İşe başvuran bir genç mülakata girdi. Okuduğu okulun diplomasını istediler. Gençse, 'Size gösterecek bir diplomam yok, ama geçmişte yaptığım hatalardan çıkardığım derslerin bir listesini size gösterebilirim.' dedi. O genci işe aldılar.

Başarısızlık, başarmamış olmak demektir. Başka hiçbir şansım kalmadı ya da isteklerine sahip olamayacaksın demek değil. İşe yaramaz bir insan olduğun anlamına da gelmiyor. Başarısızlık bir son değil, hayat yolculuğunda aldığın bir kilometredir.

En büyük başarı hiçbir zaman düşmemekte değil, her düşüşümüzde tekrar ayağa kalkabilmektedir.

Utanılması gereken bir şey olsaydı, bu amaçsız ve bir şeyi başarmayı denemeden, bir hedef uğrunda çalışmadan yaşamak olurdu.

Yapabileceğimiz en büyük hata, hata yapmaktan kokmaktır.

Bir ahırı düşünün. O ahırda üretim varsa, yerleri kirli olacaktır. Size yerleri gösterip, ne kadar kirli olduğunu söyleyenler olacak. Tek yaptıkları, bir şeyler yapmaya cesaret edenleri eleştirmek. Yapılan hata en azından insanın konuşmayı yeterince kesip bir şeyler yaptığının göstergesidir.

Hayatın amacı bir şeyler başarmaktır, kaç kez başarısızlığa uğradığınızın bir önemi yok.

Başarısızlık bir son değildir, bir engeldir. Başarısızlık  bir çıkmaz sokak değil, yoldan biraz sapmaktır. O engeli aşabilirsiniz. Bu karar size ait.

Karşınıza ne çıkarsa çıksın, cesaretsizliğe ve ümitsizliğe teslim olmayın. Kimsenin hayallerinizi çalmasına izin vermeyin.

Kimseyi memnun etmek zorunda değilsin. Bazı insanların seni sevmeyeceği gerçeğini kabullenmelisin. Beni de herkes sevmeyecek seni de.

En dipte ya da dibe yakın olmak ise bir ayrıcalıktır.

Bu sizin için uygun görülen sıradanlıkla ilgilenmediğinizi gösterir. Aklınız başka bir yerdedir.

Hayallerde..

Hayatımızı garantiye almak için risk almanız gerekiyor.

Bazen iyi gidecek, bazen gitmeyecek.

İyi gittiği zamanlar, iyi gitmediği zamanları unutturacak.

DAHA NE BEKLİYORSUNUZ?

Harekete geçin...

Korku hissettiğin zaman bil ki, kendini aşmak üzeresin...

Eğer başarı ve mutluluk yolunda ilerlemek istiyorsan, korku tünelinden geçmen gerekiyor.


Korkunun panzehiri eylemdir. Yani harekete geçmektir.

Ne zaman tereddüt edip beklersen , korku büyür. Hareketlilikse korkuyu yener. İlk adımı attıktan sonra korkunun zayıfladığını göreceksin.

Bir bütün, ufak parçalardan oluşur. Bir yemeği tek lokmada yutamazsınız. Bir köprünün inşası iki ufak parçanın birleşmesiyle başlar. Bu kitap ilk cümlenin yazılmasıyla başladı. ( ZORLUKLARA KARŞI KENDİNİ ATEŞLE) 

İşin tümü sizi korkutmasın. Hiç bir şey zor değildir, yeter ki parçalara ayrılsın...

YİRMİ YIL SONRA YAPTIKLARIN İÇİN DEĞİL, YAPMADIKLARIN İÇİN PİŞMANLIK DUYACAKSIN...

Bazı şeyleri erteliyoruz. Çünkü kendimizi iyi hissetmiyoruz. Tam ilk adımı atacağımızda, 'Kendimi iyi hissetmiyorum, iyi hissettiğim zaman başlarım.' ya da 'Kendime daha fazla güvenmediğim bir zamanda, o korktuğum şeyleri yaparım.' diyoruz.

Aslında kendimizi iyi hissetmemiz için o korktuğumuz şeyleri yapmamız gerekiyor. Başka bir deyişle, ancak o korktuğumuz şeyleri yaptığımızda, kendimize daha fazla güvenip kendimizi iyi hissedeceğiz.

Size korku veren durumları göz önüne getirin. Bunlarla ilgili ne yaptınız?

Bir kağıt alıp nelerden korktuğunu net olarak yaz.

Düşmanını tanımlayabilirsen, onu alt edebilirsin...



6 yorum:

  1. bu cesaret dolu yazı bu sabah bana gerçekten çok iyi geldi.

    YanıtlaSil
  2. cok cokk sahane ve guzel yazi cokk tesekkur ederimmm

    YanıtlaSil
  3. Konularınızdaki görsel seçiminizi çok beğeniyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :)) Bende sizin yorumlarınızı beğeniyorum..

      Sil