8.02.2012

HAYATINIZI KUTLAYIN :))


Bu kadar sıkıntının içinde gülümsetecek ne var? Ne var hayatı yaşanır kılacak? Darbe üstüne darbe yediğimiz aşklar mı? Bir türlü bitmeyen borçlar mı? Hiçbiri!
Gülümsemek için tek bir sebep var, nefes alıyor olmak! Hayatınızı kutlayın çünkü onu kutlanmaya değer bulmazsanız, hayatın da sizinle bir ilgisi kalmayacaktır.
Aşk için, para için, aklınıza her ne geliyorsa onun için ilk ve en önemli şart nedir? Elbette yaşıyor olmak! Bu dünyadan göçüp gidenler için, arkasından dualar okuduğumuz ve andığımız insanlar için hangisinin önemi kaldı?
Bir ömür uzun gibi gelir, geçtikçe anlarsın dakikaların ne kadar sahtekar olduğunu. Yıllar geçer, döner bir bakarsın ki; boşuna harcamışsın zamanı. Hep daha çok var duygusu yerleşiktir aklına, yüreğine.. Bir tek insan, öleceğini bilmesine rağmen hiç ölmeyecek gibi davranmayı başarır.
O yüzden önce bu hayatı kutlamalıyız, nefes alışımızı, varlığımızı… Sonra sıralamada mutlu olmak için sahip olduklarımıza bakmak yer almalı.
Neden ayaklarımı yerden kesecek bir sevgilim yok? Neden arkadaşımın ki gibi zengin bir kocam yok? Neden çok iyi bir maaşım yok? Neden bilmem ne marka arabam yok? Neden yok?
Yok olana odaklanarak düşünen beyinlerin, var olanı algılaması ve mutluluk duyması zordur. Bakış açınızı değiştirin. Ne güzel sağlığınız yerinde; en azından şimdi bu yazıyı okuyabilecek kadar sağlıklısınız. Başkalarının sahip olmak için dua ettiği kim bilir nelere sahipsiniz?
Eğer yokluklara dönerseniz gözünüzü, karşınıza sonsuzluk çıkar. İnsan hep daha çok yoktur! O yüzden bırakın yokları, endişeleri, eksikleri; var olanlara bakın biraz, mutlu olun!
Evrenin sırrı bu işte! Bu kadar insan boşuna mı bağırıyor olumlu düşünün diye? Bugüne kadar yaptıklarınız işe yaramadığına göre, farklı şeyler denemenin zamanı geldi demektir..
Tecrübeyle sabittir! Eğer hayatınızda daha çok “var” istiyorsanız, daha az “yok” demelisiniz. Buna aşk dahildir! Hatta ilk sırada gelir…. Hayatınızda şu anda aşk olmaması, onun gelmeyeceği anlamına gelmez!
Siz var olmanın coşkusunu kutlayın, hayatı kutlayın, öyle yaşayın. Aşk, mutluluğun mimarıdır, nerede bir ışık görse, üstüne bir ışık da kendisi koymak için mutlaka gelir!

                                                                                                    
                                                                                                                      Candan Ünal

2 yorum: