15.02.2012

OKUMANIN ÖNEMİ


Acil olarak bir işi yetiştirmeleri gerektiği halde, fabrikada üretim durmuştu. Çünkü küçük ama çok önemli bir makine bozulmuştu. O olmadan da kimse çalışamıyordu.
   Fabrikanın müdürü, makineyi tamir etmesi için şehirden ünlü bir makinist usta getirdi. Usta makineyi dikkatle inceledi. Ve sorunu hemen anladı. Bir vida gevşemişti. Onu sıktı ve makine tekrar tıkır tıkır çalışmaya başladı.
Sıra, bu emeğin karşılığı olarak ödenecek ücrete gelmişti.

-İki yüz milyon lira istiyorum dedi usta.

Fabrika müdürü, basit bir vida sıkma işi karşılığında iki yüz milyon lira ödemeyi kesinlikle reddetti. Usta ise daha az ücrete razı olmuyordu. Müdür sorunu fabrikanın sahibine götürmek zorunda kaldı. Durumu öğrenen fabrika sahibi ustayı davet etti ve sordu:
-Bir vida sıkmak için neden bu kadar yüksek bir ücret istiyorsunuz?

Ustanın cevabı şöyle oldu:

-Ben iki yüz milyon lirayı bir vida sıktığım için istemedim ki! İstediğim paranın sadece on milyon lirası vidayı sıkmak içindi, geriye kalanı ise hangi vidayı sıkmak gerektiğini bildiğim için.

Bu ustaca cevap karşısında, fabrika sahibi talep edilen paranın hemen ödenmesini emretti ve ustayı da fabrikasına TEKNİK MÜDÜR olarak işe aldı.

1 yorum:

  1. bazen emekten çok fikir önemlidir bilgi önemlidir ama herkes bunun farkında değil malesef.güzel bir paylaşımdı,sevgiler..

    YanıtlaSil