26.01.2015

SEVEN ADAMLA PAPATYA


Sevgisiz insan, bir gün şans eseri bir çiçek bahçesinde bulmuş kendini. Bahçedeki çiçekleri hiç düşünmeden ilerlemiş bir süre.

Bir düzlüğün ortasında mola vermiş bir ara. Etrafına bakmış, hiçbir Çiçek bir şey ifade etmemiş ona. Sonradan yıkılan bir ağaç görmüş ve Onun yanında bir papatya.


Papatya kendinden emin, o köşede yıkılan ağacın yanında çıkan rüzgara göğüs geriyormuş.




Papatya o kadar güzelmiş ki.... Sevgisiz insan sevgiyi tanımış. Buna Şaşırmış. Alışamamış, ne yapması gerektiğini bilememiş. Pek tabii bildiğini sanmış... Papatyayı sevmiş, okşamış, rüzgar ona zarar vermesin diye araya girmiş, oturmuş.... Papatya bir süre tekrar dikleşmiş.


Papatyanın zarar görmesinden öylesine korkuyormuş ki, böylesi bir güzelliğin sonsuza dek sürmesini çok istiyormuş...


Papatyanın, ellerine dokunduğu her an, onu hissettiği her an kendini dünyanın en mutlu insanı hissediyormuş... Sevgiyi Öğrenen adam, gerek papatyayı korumak için gerekse ona olan doyumsuzluğundan dolayı papatyayı koparmayı ve yanına almayı istemiş.


Onu bu bahçeden koparmak Ona çok doğru gelmiş çünkü onu yanında hep koruyabilecek, sevebilecekmiş.


Papatyayı hiç düşünmeden çekmiş, koparmaya çalışmış, papatya buna direnmiş, direnmiş, Seven adam anlayamamış bu direnci, daha da güçle yüklenmiş papatyaya. Aklı 0 zaman neredeymiş, kim bilir...


Papatya gün geçtikçe solmuş, solmuş... Adamın gölgesi onu öyle bir kapıyormuş ki, soluk almasını engelliyormuş. İşin garibi, adam bunu görse de anlayamıyormuş. Papatya soldukça üzerine daha çok titriyor, iyice kapıyormuş güneşini. Sevmeyi yanlış öğrenen adam, en sonunda dayanamamış ve papatyayı tüm gücüyle kendine çekmiş.


Tüm dünyaya ne mutlu....


0 bilgisiz adama ne mutlu ki, papatya her şeye rağmen direnebilmiş gücü kalmasa da. Ama bu direniş o kadar büyük bir güç gerektirmiş ki, o her şeyden çok sevdiği papatya boynu bükük kalmış.... Seven adam işte o noktada görmüş ve anlamış ;  yaptığının acısını ona öyle bir Izdvap vermiş ki, sendeleyip yere düşmüş.


Hayatında tanımadığı acıyı çekmiş adam. Hayata kendini ilk defa haksız, ilk defa bencil, ilk defa küçük hissetmiş. Ağlamak para etmezmiş, üzülmek de. Güneş de hemen fayda etmezmiş papatyaya.


Sevmiş adam, bir çiçeğe nasıl davranması gerektiğini görmüş, gözündeki perdeler kalkınca....  Ağlayarak çiçeğin yanında durmuş, rüzgara karşı kendini siper etmiş yine ama çiçeği ne koparmaya çalışmış bir daha, ne de üzerinde gölge etmeye...


Papatya, tekrar mutlu bir şekilde bütün asilliğiyle ve gücüyle dimdik ayakta durana kadar bekleyecekmiş öylece, yakınında olacakmış çünkü...


Çiçeğin Ona ihtiyacı olacağı bir zaman olursa, o da o anda çiçeğinin, papatyasının yanında olacakmış.


Seven adam, papatya onu bir daha hiç sevmese bile, onu sonsuza dek sevecekmiş. Çiçek isterse uzakta, isterse yakında...


Çünkü seven adam için değerli olan tek şey varmış, oda çayırda tek başına ayakta durmaya çalışan, eşi benzeri olmayan güzellikteki o tek papatya.

3 yorum:

  1. vay beeee çok iyi yaaa. sen mi yazdım çok iyi ki kutlarım valla yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok hayır ben yazmadım ilginç yazıları bulup blogumda yazıyorum. Kendi yazım çok az :(

      Sil