28.01.2015

TATLI CADI


Kral Arthur, bir soruya doğru cevap verirse hayatı kurtulacak, aksi takdirde ölecektir. Soruya cevap verebilmesi için 1 sene süresi vardır. Soru şöyledir:

'KADINLAR NE İSTERLER?'

Bu soru tabi ki, dünyanın en zor sorusudur. Ancak, kralın fazla bir tercih hakkı yoktur.

Ülkesine geri döner. Türlü alimlere, bilir kişilere danışır ama soruya tam doğru yanıtı bulamaz.

Bu sorunun cevabını sadece yaşlı bir cadı bilmektedir. Artık en son gün gelmiştir ve Arthur mecburen cadıya gider. Cadı soruya cevap verecektir ancak bir şartı vardır.

Cadı, cevap karşılığında Arthur'un yakın arkadaşı, en iyi ve yakışıklı şövalyesi ile evlenmek istemektedir. Arthur yıkılır ve bunu kabul edemeyeceğini söyler ve cadının yanından ayrılır. Şövalye olanları duyar, krala koşup hiçbir şeyin Arthur'un hayatından daha önemli olmayacağını söyler ve cadı dan cevabı alırlar.

"KADINLAR HER ZAMAN KENDİ ÖZGÜR İRADELERİYLE KARAR ALMAK İSTERLER."

Kesinlikle doğru olan bu cevap sayesinde, kralın hayatı kurtulur ancak, şövalyenin hayatı sönmüştür. Nihayet şövalye için en kötü an yani, gerdek gecesi gelir.
Ancak...
Odaya girdiğinde karşısında cadı yerine dünyanın en güzel kadınını görür. Şövalye şaşırır ve sorar.

"Sen de kimsin?"

Kadın cevap verir:

"Ben evlendiğin cadıyım. Ancak gündüzleri son derece çirkin ve geceleri çok güzel olurum ya da gündüzleri çok güzel ve geceleri son derece çirkin olurum. Nasıl gözükeceğime sen karar vereceksin."

Şövalye çok kısa bir süre düşünür. Geceleri mükemmel bir sevgili mi yoksa gündüzleri eşiyle beraber kazanacağı saygınlık mi?

"Nasıl almak istediğine sen karar ver lütfen, ben senin her haline karşı saygılıyım."

Cadı bu karar karşısında çok sevinir.

"Sen bana seçme özgürlüğünü verdin ve beni kısıtlamadin şövalyem . Bu yüzden ömür boyu yanında güzel ve saygılı biri olarak gözükeceği. "

KADINLAR, İSTER SON DERECE GÜZEL İSTER, SON DERECE ÇİRKİN OLSUN....
HER ZAMAN CADIDIRLAR. :)
AMA TATLI...

2 yorum: