12.03.2013

İNTERNETTEN PARA KAZANMA YOLLARI-2


REHBER WEB SİTELERİ HAZIRLAMAK

Bir konu, sektör veya aynı amaç için çalışan web sitelerinin adreslerini bir araya toplayarak para kazanabilirsiniz. Örnek olarak bir ülkedeki tüm tekstil mağazalarının ve dükkanların listelerini oluşturabilirsiniz.
 Sitenizi seçeneğiniz konuya göre profesyonel olarak dizayn etmeniz, yaptığınız işe saygıyla bakılmasını sağlar. İlk zamanlarda para kazanmayabilirsiniz ama zamanla damlamaya başlayacaktır. Ücretsiz listelemeden üçretli listelemeye geçebilirsiniz.

YOU TUBE'DAN PARA KAZANMAK

Kendi işinizle alakalı kısa video çekerseniz ve You tube ye yüklerseniz URL nin sizin sitenizin linki olduğundan emin olmalısınız. Eğer videolarınız ilgi çekiçi ise sitenizin trafiği artabilir, daha fazla müşteriyi sitenize çekersiniz.

FACEBOOK TAN PARA KAZANMAK

Facebook üzerinden kendi ürünlerinizi satabilirsiniz. Bunun için Facebook reklam sistemini kullanmalısınız. Facebook sayfalarının sağ bölümünde yer alan kısmında kendi ürünlerinizi satışa çıkarabilirsiniz. Ulaşabileceğinizin kişi sayısı düşünüldüğünde bu tarz bir fırsatı hiçbir yerde bulamayacağınızı söyleyebilirim.

REHBER OLMAYA NE DERSİNİZ?

İnternet üzerinden deneyimlerinizi paylaşabilir bu konuda iyi olmayan firmalara ve kişilere önderlik edebilirsiniz. Burada yapılan aslında alıcı ile satıcı arasında bağlantıyı kurmak ve bununla birlikte kendinize komisyon sağlamak olabilir.

SEYAHAT YAZARI OLABİLİRSİNİZ...

Seyahat yazarı olarak para kazanmanın birkaç yolu var. Tanıdığınız Blog sitelerine kendi yazdığınız yazıları atabilirsiniz. Belki bu sitelerin bir kısmı sizden makale yazmanızı isteyebilir, tabiki bu yazılar için size para önereceklerdir. Bu tarz sitelerin ziyaretçi sayısı oldukça fazladır. Bu da yazıların popülerliğini arttırır.

 İnternet üzerinden insanlara öneri ve iş satan birçok proje sitesi bulunuyor. Guru,Elance ve Domystuff gibi siteler bunlara en iyi örnek. Bu tarz siteler genellikle ingilizce, yabancı diliniz yoksa sizden istenilenleri anlayamayabilirsiniz.
  
  Bu sitelerde içerik sağlayan bir yazar olarak hesap oluşturabilirsiniz.

İNTERNET ÜZERİNDEN SERBEST MESLEK SEÇİN..


Eğer serbest çalışmayı düşünüyor ve yaptığınız iş başına para almak istiyorsanız freelance.com adresini ziyaret etmenizi tavsiye ediyorum. Bu web sitesi serbest çalışanların ve işverenlerin bulunduğu bir site. Öncelikle siteye üye olun ve birkaç gün verilen iş ilanlarını takibe alın. Sitenin çalışma mantığını anladıktan sonra size uygun iş ilanı varsa hemen başvurun. Başlarda size güvenmeyebilirler. Fakat yapacağınız ufak işler, büyük işler almanız için size yardımcı olacak.

TIKLAMA BAŞINA PARA KAZANMAK

Bu tarz ödeme yapan sitelere üye olabilirsiniz. Bu siteler genellikle referans ile üye alıyor. Bu tarz sitelerde Türkçe bir site bulmak zordur.

Onbux.com adındaki internet sitesi sizlere tıklama başı para imkanı sunuyor. Bu sitede Türkçe formuda bulunuyor.

Okuduğum bu kitapta daha açıklayıcı anlatımlar bulunmakta...Ben blogumda bana yakın yapabileceklerimi sizinle paylaştım...

Bir önceki yazımı okumak isteyenler İNTERNETTEN PARA KAZANMA YOLLARI-1

Sizde bildiğiniz yolları bizimle paylaşın....Yorumlarınızı bekliyorum.
 

3 yorum:

  1. oldukça güzel anlatmışsınız,bunları deneyen kazanç sağlayan var mıdır acaba ?

    YanıtlaSil
  2. çok acık bi deniz internet.. aklını kullanan kazanıyor işte:)

    YanıtlaSil