10.02.2014

Evliliğe Hazırlanırken Yaşanan Sıkıntılar..


Çok yorucu ve maliyetli bir iş evlilik hazırlığı.. Bu nedenle hazırlık yaparken yakınlarımızın da bize destek olmasını isteriz. İşimizin ucundan tutulmasını, eksiklerimizde yardım edilmesini isteriz.


Bir yandan da büyük bir heyecanımız vardır. Hem kendimize ait evimizin olması hem de yeni bir hayatımızın olması heyecan vericidir ve biraz da korkutucu. Evliliğin zor olduğunu duyarız büyüklerimizden. İki insanın bir evde anlaşması zordur. Toplumun kadından beklentileri çok fazladır. Evini temizle, yemeğini yap, bakımlı ol…. Özellikle çalışan bir bayan için hem iş, hem de ev temizliği bir yandan da kendi bakımı çok zorlayıcı olur.
Evliliğe hazırlık sürecinin başka bir açısı da ailelerin her şeye karışmasıdır ve bu nedenle çok streslidir. İki anne arasında rekabet varsa ikisi de ben bilirim diyorsa hepten zordur. Kayınvalide çaktırmadan güya sorun çıkarmıyormuş gibi alttan bir şeyleri empoze etmeye çalışır. Bence dantel detaylı tül perdeyi almalısın der mesela..
O halılar güzel değil başka yerden alalım.
Ya da iki gün sonra elinde küçük bir masa ile gelir sana sürpriz yapayım dedim
mutfağına bu masayı koyarsın çok da güzel olur der.
Kendi annenle uğraşırsın
Nerden aldın bu halıları yeni evlinin evinde olmaz böyle halılar diyerek sinirlenir.
Arada çiftler kalır.
Bu süreç sıkıntılı ve yorucudur.
Zorluklar da olsa sonu güzeldir. Sonunda mutlu olunan, huzurla oturulan sevdiğimiz ile yaşayacağımız bir evde olmak gibisi yoktur.
Birbirimize anlayış ve sevgi dolu olmamız dileğiyle…

7 yorum:

  1. işin en zor kısmı evlenirken sadece o kişiyle değil tüm ailesiyle de evlenmiş olmak sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle en zoruda dediğiniz gibi ailesiyle bir ömür.. Yorumunuz için teşekkür ederim. Saygılarım ve Sevgilerimle..

      Sil
  2. Evlilik zor zanaat aslında,ve düğün telaşında ailelerin egoları çiftler için en büyük sorun çok kolay olabilecek keyifli anları berbat etmede üstlerine yok çoğunun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evlilik zor, ego ile başetmek hepten zor. Allah kolaylık versin. Yorumun için teşekkür ederim. Saygılarım ve Sevgilerimle :)

      Sil
  3. çok zor çok keşke aileler maddi yardım dışında evin düzenine karışmasa, sonuçta iki kişi yaşayacakları evi en iyi şekilde hazırlar değil mi? hem beğendin se o halıyı git kendi evine al kardeşim :) hem birde bunun evlendikten sonrası var evlilik bitti, ev işleri falan da tamam , eeee şimdi çocuk lazım, büyüklere karışacak yeni bir olay lazım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık maddi yardımda bulunmayan ailelerde var maalesef.... İnsanlardan en uzaklaşmak istenen zamanlar bu zamanlar bence.. Yorumunuz için teşekkür ederim. Saygılarımla...

      Sil
  4. İstanbul’da adam gibi su tesisatçısı ile sonunda karşılaştım.
    http://istanbulsutesisatcisi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil