7.12.2013

TEK SUÇLU BEYNİNİZ


Mükemmel içinde yanlışlıklar, sorunlar, bozukluklar vardır.  Mükemmel de işten atılmak vardır.  Boşanmak, depresyona girmek, iflas etmek vardır.  Farkında olmasak da tüm bunlar boşuna yaşanmadı.  Bize göre olumsuz tecrübelerdir, ama mükemmelliğin içinde tam olması gerektiği yerdedir. O depresyon yüzünden hayatımız değişmiştir, ama farkında değilizdir. İşten atıldığımız gün tanışmışsınızdır hayatınızın insanıyla, ama hala anlayamamışsınızdır. Arzuladığımız bir anlaşmanın olmaması bize ne getireceği değil, bizden ne götüreceğine odaklanmışsınızdır ki harika kurguyu kaçırırız anbean.





Önce başlamak lazım, yapar halde olmak lazım. Hatalara ya da yanlışlara rağmen devam etmek lazım.

Değişim adına bazı kararlar veriyoruz, sonrasında bu kararlar bir kaç kişi tarafından eleştirildiyse verdiğimiz bu kararlardan da vazgeçiyoruz. Kendimize tahammül edemediğimiz gibi, onaylanmama düşüncesine de tahammül edemiyoruz.

Fazla yemek yemek önemli değildir. Fazla yemek yeme ruh halinde ne kadar süre geçirdiğiniz çok önemlidir. Yaşadığınız kriz önemli değil, o krizden ne kadar kısa zamanda çıkabildiğiniz çok daha önemlidir. Üzülmek sizi depresyona sokmaz, ne kadar süredir üzgün olduğunuz depresyonunuzu belirler.

Hayatınızla eğlenin, onunla dalga geçin....

NÖRONLAR


Düşünceler tıpkı üzerinden geçip durduğumuz yollar gibi önce patikalara, ardından otoyollara dönüşürler. Her geçen gün alışkanlıklar dediğimiz durumu güçlendirirler. Bir patikadan sürekli geçen insanlar burada derin yollar açmaya başlar. Buradan ne kadar çok geçerlerse buradaki yolu daha da belirginleştirmiş olurlar.

Yeni alışkanlıklar edinme süresinin ortalama 3 hafta sürdüğü yaklaşımı da bu esasa dayanmaktadır. Ortalama 3 haftalık süreyle yapılan bir davranış, nöronlar arası bağın güçlenmesi nedeniyle alışkanlık halini alır.

Beyinde belli davranışların, belli merkezlerde aktarımlar düzenlediği bilinmektedir. Dolayısıyla belli bir davranış sık tekrar durumunda, NÖROLOJİK otoyol denilen nöronlar arası bağın güçlenmesi sağlanır. Böylelikle davranışların pek çogunun öğrenilmiş ve otomotiğe alınmışcasına kendiliğinden olduğu saptanmıştır. 

Nörolojik bağlantının oluşup oluşmadığını nasıl anlarız?

a) Şişman halinizi canlandırmanızı isteyeceğim.
b) Zayıf ve fit halinizi canlandırmanızı isteyeceğim.

Hangi seçeneği en rahat yaptınız? a şıkkını mı çok rahat zihninizde canlandırdınız yoksa b şıkkının mı? Hangi seceneği çok rahat zihninizde canlandırdıysanız, onun bağlantısı beyinde çok daha güçlü geçekleştirilmiş demektir.






Yazarın tek suçlu beyniniz kitabını da diğerlerini okuduğum tatta okudum diyebilirim. Bilmemiz gereken bilgilerle dolu bir kitap.

Yazarın diğer kitapları tanıtım yazılarım.

TEK ŞİŞMAN BEYNİNİZ

TEK ŞİŞMAN BEYNİNİZ-2

RUHUNU DİNLE BEDENİNİ DOYUR

TÜM BUNLAR BOŞUNA YAŞANMADI

4 yorum:

  1. Kitabın özeti budur diyebilir miyiz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim adıma Evet belki siz okuduğunuzda başka . birşey çıkartabilirsiniz

      Sil