5.12.2013

İzmir’de kentsel dönüşüm süreci



Kentsel dönüşüm süreci Türkiye’nin pek çok şehrinde aynı öneme sahip. Medyada daha çok İsanbul’daki riskli bölgelerin haberleri yer alsa da aslında deprem riski taşıyan diğer şehirlerde de oldukça hızlı bir şekilde devam etmektedir.  

Ege’nin incisi, İzmir de deprem riski taşıyan ve riskli pek çok binaya sahip İzmir de kentsel dönüşüm projelerinin başladığı kentlerimizden biri ve 2010 yılından beri pek çok kentsel dönüşüm projesi yürütülmekte.
ehirlerimizden biri. Bu nedenle de

Haberlerde depremle ilgili konuşmalar yealdıkça ister istemez kafalarımızda bir soru işareti oluşuyor. Depreme karşı güvenli ve sağlam binalarda yaşamak hepimizin isteğidir. Evlerimizde, işyerlerimizde, kamu binalarında güvenli ve huzurlu olmanın anahtarı, risk haritasında yer alan yapıların kentsel dönüşüm kapsamında incelenmesi ve tamamen sağlıklı yapılara dönüştürülmesi mümkün. Kentsel dönüşüm hayatımızın değerini ve kalitesini artırmaya yönelik bir uygulamadır.


İzmir’de Karabağlar, Menemen, Narlıdere gibi ilçeler riskli bölge ilan edilmiş olup buralarda çalışmalar çoktandır başlamış durumda. Ancak yine de siz binanızın eski ve riskli olduğunu düşünüyorsanız, devletin size gelmesini beklemeden, kendiniz başvuru yapın. Bunun için bakanlık tarafından yetki verilmiş bir kentsel dönüşüm firmasına giderek başvuru yapabilirsiniz. Raporunuzu aldıktan sonra istediğiniz bir inşaat firması ile istediğiniz şartlarda anlaşarak binanızı yenileyebilir ve güvenle oturabilirsiniz.

2 yorum:

  1. Merhabalar.

    Kentsel dönüşüm projesi, memleketim olan Kırşehir ili Kaman ilçesinde de uygulanmaktadır. 27 Kasım 2013 tarihinde ihalesi yapıldı. Tüm ülkemizde uygulanmakta olan kentsel dönüşüm projelerinin hayırlı olmasını ve kazasız belasız tamamlanmasını Cenab-ı Hakk'tan niyaz ederim.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimiz için hayırlı olsun diyelim. teşekkürler yorumunuz için.

      Sil