3.12.2013

DEPRESYON


Depresyon bence çağın hastalığıdır. Her gördüğüm insan mutsuz ve öfkeli. Araştırma yapalım eminim çoğu insanda gerilim tipi baş ağrısı çıkacaktır. Yaşam şartlarının zorluğu, ilişkilerde birbirini anlayamamak bizi mahvediyor. Özellikle İstanbul gibi büyük ve kalabalık bir şehir de yaşıyorsanız depresyona girme ihtimaliniz yüksek.  

Hollandalı ve Amerikalı bilim adamlarının yaptığı araştırma, ağır depresyonda olan veya geçmişte depresyona giren kişilerin hücrelerinin biyolojik açıdan daha yaşlı göründüğünü ortaya koydu. Bu da gösteriyor ki kendimize dikkat etmeli olumsuzluklardan etkilenmemek için elimizden geleni yapmalıyız. Günümüzde olumsuzluklardan etkilenmemek kolay değil tabii.  Herkesin birbirini küçük gördüğü,  ben bilirim dediği ortamlardayız.

Antidepresan ilaçları kullanmak yerine kendimize yardımcı olalım. Bu ilaçlar bizde unutkanlık yapıyor acılarımızı yok etmiyor. Aklımızda kalan güzel anıları bile yok ediyor. Benim yakınlarımdan da bu tür ilaçları kullanan vardı. Yıllardır kullandı. Şu an her şeyi unutuyor ve psikolojisinde düzelen hiçbir şey de yok. Hala depresyonda.


Sonuç olarak kendimizin doktoru yine kendimizdir. Düşünce yapımızdır bizi iyi eden. Hayatın her zorluklarına karşın iyi bakalım. Kimsenin bizi depresyona sokmasına izin vermeyelim. Çünkü hayatımızda ki her güzellik bizim ile anlamlıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder