18.11.2014

İYİ OLMA SANATI


Eğer hasta olmak istemiyorsan ...



Duygularını anlat. Saklanan veya baskılanan heyecan ve duygular gastrit, ülser, bel fıtığı, bel ağrıları gibi hastalıklara yol açar. Zamanla 'duyguların bastırılması kansere dönüşür. Öyleyse, sırlarımızı, hatalarımızı birileriyle paylaşmalıyız. Kelime, konuşma, diyalog çok güçlü birer ilaç, mükemmel birer terapidir.

Eğer hasta olmak istemiyorsan....

Karar vermelisin. ^ Kararsız kişi, güvensiz, endişe ve ızdırap içinde olur. Kararsızlık, sorunları, endişeleri ve çatışmaları çoğaltır. İnsanlık tarihi kararlardan oluşur. Kararsız kişiler, mide rahatsızlığı, sinir hastalıkları ve cilt sorunlarının kurbanıdırlar.

Eğer hasta olmak istemiyorsan ...

0 lduğundan farklı yaşama. Gerçeği saklayan, rol yapan, her zaman mutlu görünmeye çalışan, mükemmel görünmek isteyen kişi tonlarca yükün altındadır. Ayağı kilden olan bronz bir heykeldir.Aldatıcı görünerek yaşamak kadar sağlıksız bir şey yoktur.

Eğer hasta olmak istemiyorsan .. .

Kabullen... Reddedicilik ve kendine saygı eksikliği, kendimizi kendimize yyabancılaştırır. Kendimizle barışık olmak, sağlıklı yaşamın anahtarıdır. Bunu kabul etmeyenler, kıskanç, taklitçi aşırı rekabetçi ve yıkıcı olurlar.Eleştirileri kabullen. Bu bilgelik, akıllılık ve, terapidir.




Eğer hasta olmak istemiyorsan....

 Çözümler bul. Olumsuz kişiler çözüm bulamaz ve sorunları büyütürler . Üzülmeyi, dedikoduyu ve kötümserliği tercih ederler. Kararlığı kovmak için kibrit yakmalı. Arı ufacıktır ama var olan en tatlı şeylerden birini üretir. Biz ne düşünüyorsak " "OYUZ."
Olumsuz düşünce hastalığa giden negatif enerji üretir.

Eğer hasta olmak istemiyorsan. ...

Güven . Güvenmeyen kişi iletişim kuramaz, açık değildir, derin ve sağlam ilişkiler geliştiremez.Gerçek arkadaşlıkları nasıl kuracağını bilemez. Güven olmadan bir ilişki de Olamaz. Güvensizlik, sendeki inancın azlığıdır

Eğer hasta olmak istemiyorsan. -

Hayatı üzgün yaşama. Mizah. Kahkaha. Huzur. Mutluluk. Bunlar sağlığa güç verir ve daha uzun bir yaşam getirir. Mutlu kişi, yaşadığı Çevresini geliştirir. İyi mizah, bizi doktorun elinden korur. Mutluluk sağlık ve terapidir.

.                                                                  Dr. Drauzio Varella

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder