21.11.2014

Kadınlarda meme estetiği


Meme  kadınların en önemli organlarından biridir. Temel işlevi bebeğin beslenmesi olan memeler, annelik ve üreme dürtülerinin bir sembolü olduğu kadar cinsellikle de yakından ilgilidir. Bu nedenle de bir kadın için memelerinin nasıl göründüğü çok önemlidir. Memelerin sarkık durması, küçük olması ya da çok iri olması kadının kendini iyi hissetmemesine; toplum içinde ya da partneri yanında güvensizlik, çekingenlik duygularına sebep olur.

Kadınların memeleri ile ilgili yaşadığı estetik ve sağlık sorunları uzman bir estetik cerrah tarafından meme estetiği ameliyatı yapılarak giderilebilmektedir. İ.Ü. Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aylin Bilgin Karabulut, günümüzde teknolojinin de sağladığı imkanlarla meme estetiği ameliyatlarının çok rahatlıkla ve güvenli bir şekilde yapılabilmekte olduğunu belirtmekte. Karabulut; ancak memnun edici sonuçlar alabilmek için estetik cerrahın çok titizlikle seçilmesi gerektiğini vurgulamakta. Çünkü hastanın istediği sonucu elde etmesi cerrahın uzmanlığına, deneyimlerine ve hastanın ne istediğini anlamasına bağlıdır.

Tıp dalında gigantomasti adı verilen dev memeler, görüntüsünün yanı sıra sırt ağrısı, bel ağrısı gibi sağlık sorunlarına sebep olmaktadır. Çok iri memeler, konusunda uzman bir estetik cerrah tarafından meme küçültme ameliyatı yapılarak istenilen boyutlara getirilebilir.

Çok küçük memeler de kadına cinsel anlamda yetersizlik hissi verebilmektedir. Küçük meme sorunu ise meme büyütme ameliyatı sayesinde giderilebilmektedir. Meme büyütmede en etkili yol meme protezi kullanmaktır. Estetik cerrahlar meme dokusuna kıvam olarak en yakın jel silikon dolu protezleri tercih etmekte çünkü olan odur. Jel silikon protezler ABD’de FDA tarafından incelenmiş olup, insan sağlığına herhangi bir zararı tespit edilmemiştir. Bu nedenle günümüzde cerrahlar jel silikonu güvenilir bir şekilde kullanmaktadır.

Yine pek çok kadının özellikle yaşa bağlı olarak ve emzirme sonrasında yaşadığı sarkık meme sorunu da meme dikleştirme ameliyatı ile giderilebilmektedir.

Prof. Dr. Aylin Bilgin Karabulut’un estetik ameliyatlar ile ilgili merak edebileceğiniz videolarını izlemek için tıklayın




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder