10.11.2014

İLK HAMİLELİK, İLK BİLİNMEZLİK…


Hamile olduğunuz anda başlıyor bebeğiniz ile ilgili sorumluluk. Yemeniz, hareketleriniz hatta uyuma şekliniz… 


Mucizevi bir güzellik ancak zorlukları ve bilinmezliği fazla hele de İlk öğrendiğiniz andan itibaren bebeğiniz için koruma duygunuz ortaya çıkıyor. Ona bir şey olmasın diye evhamlı geçiriyorsunuz günlerinizi. Hele bebeğinizi hissetmeye başladığınızda küçük hareketlerini fark ettiğinizde farklı bir mutluluk yaşıyorsunuz. Hareketleri hissetmediğinizde ise bir şey mi oldu niye hareket etmiyor diye endişeleniyorsunuz.

Özellikle ilk hamileliğin ise bilemediğin çok şey oluyor. Ağrılarım normal mi diye düşünüyorsun. Her gün farklı bir şekilde uyanıyor ve öğreniyorsun. Kitaplar okuyorsun kaçıncı haftadayım ve bebeğim şu an nasıl bir evrede? Bende ne gibi değişiklik olacak bu haftada gibi…

Çoğu kitapta hamilelik hastalık değildir yazar. Hamileliğin ilk günlerinde kendini hasta gibi hissedebilirsin. Sürekli uyuma halinde olursun. Tabi ki geçici bir dönmedir. 3 ay kadarcık,
Her hamile bayan bu süreci farklı yaşıyor. Kimisi mide bulantısı şeklinde, kimisi yatarak, kimisi de ağrı çekerek geçiriyor. Bu nedenle yaşadıkların kendince normal oluyor. Sadece sağ tarafın ağrıyabilir kalçana kadar mesela… Bu nedenle insanları çok dinlememek gerektiğini düşünüyorum. Doktorunuza sorun ya da kitap okuyun.

Çevremizde hamile gördüğümüzde ne kadar güzel deriz hemen cinsiyetini sorarız. Tabi ilgilenmeyiz durumuyla ya da ne yapıp ne ettiğine.. Başımıza geldiğinde ise kabus olan testleri öğreniriz. Down sendromu testi denmesi bile yeter psikolojimizi bozmaya. Bu testleri yaptırıyorlar mı? Nasıl bir test? Ne şekilde yapılıyor? Diye araştırmalara başlarsın. En kötüsü de bu testlerin yanılma ihtimalinin olması. Gerçekten zor bir süreç.


Allah bütün hamilelerin yardımcısı olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder