16.05.2013

MEDİTASYON YAPMA ZAMANI....


Hayata geçirecek bir işlemde bulunmazsak okuduğumuz, dinlediğimiz, gördüğümüz tüm bilgiler sahip olduğumuz bir 'şey' olarak kalabilirler. Varoluşun kendisinin başlı başına bir işlem olması nedeniyle özellikle spiritüel bilgileri tüm benliğimize veri olarak arkatarabilmemiz için 'var olma' işlemini gerçekleştirmemiz gerekir.

'Var olmanın' ilk kuralı durup izlemektir. Bunun adına 'meditasyon' diyoruz.

Her biri 15 ile 30 dakikayı geçmeyecek yönlendirmelerle kendinizi yeniden keşfedip doğanızla uyum içinde 'olağanüstü' bir hayat sürmeniz dileğimle.

HAYATLA ALIŞVERİŞ MEDİTASYONU

Aslında hayat ile olan alışverişimiz aynı nefes alışverişimiz gibidir; doğal, cabasız ve çömert. Günde kaç kez nefes alıp verdiğimizi saymadığımız gibi, özümüzün hayata kimden, neyi, ne kadar alıp verdiğini de bilemeyiz. Beklenti olmadan hayatın bize akmasına izin veririz.

Kalbimizde bir tıkanıklık var ise bu nefesimizi, nefesimizde ahenk yoksa bu da hayatın bize akışını engeller.

Rahat bir pozisyonda oturun ya da uzanın. Gözlerinizi kapatıp dikkatinizi nefesinize verin. Nefesinizde hiç bir değişiklik yapmadan sadece solumanızı gözlemleyin. Ne kadar nefes alıp, ne kadar içimizde tutup, ne kadar veriyorsunuz? Nefes alış, nefes veriş miktarınız ve bunların süreleri eşit mi?

Şimdi nefesinizde hiçbir değişiklik yapmayın. Sadece nefes alırken ihtiyaç hissettiğiniz enerjileri  -neşe,güven,cesaret,huzur,yaşam gücü, azim, kararlılık vb- evrenden içinize çektiğinizi hayal edin.

Nefesinizi verirken de artık size yaramayan, ihtiyacınız olmayan, doğanıza ait olmayan enerjileri - bitkinlik, öfke,korku,kin,nefret vb- nefesinizle beraber evrene geri verin.

10-15 dakika tekrar ettikten sonra gözlerinizi kapalı tutmaya devam edin. Kendi dinginliğinizde durup nefesinizle beraber içinize doldurduğunuz yeni enerjilerinizi fark ederek özümseyin.

Kendinizi hazır hissettiğinizde gözlerinizi açın.

Çeşitli meditasyon teknikleri öğrendim. Başarının 7 spiritüel yasası kitabında öğrendiğim teknikleri sizinle paylaşıcam. Sizinde bildiğiniz meditasyon teknikleri varsa yorumlarınızı bekliyorum.

facebook: yağmurun dünyası

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder