15.06.2012

TEK ŞİŞMAN BEYNİNİZ


GÜZEL BİR ANLATIMLA, MANTIKLI BİR KİTAP.....

OKUDUKTAN SONRA SÖYLENEN SÖZ....KİLODA, AŞKTA VE PARADA HEP POZİTİF DÜŞÜNCELER ÖNEMLİ PEKİ NASIL DOĞRU DÜŞÜNECEĞİZ....NASIL DÜŞÜNCELERİMİZİN  DEVAMLILIĞI SAĞLIYACAĞIZ....BİR SÜRÜ PARA DÖKEREK Mİ??? OLMAYAN ZAMANIMI BUNLARA AYIRARAK MI???


Bende sizin için okuduğum kişisel gelişim kitaplarının önemli olan bölümlerini ve gerçekten güzel olan kitapları sizinle paylaşıyorum....Beğendiğim Kitaplardan biri TEK ŞİŞMAN BEYNİNİZ... yazarın diğer kitaplarınıda mutlaka okuyup sizinle paylaşacağım....

ÖLDÜRMEK Mİ DAHA BASİT KİLO VERMEK Mİ?

Kasaplık yapan bir işci, buzhanede son et grubunu getirmek için fabrikaya gelir. Yaklaşık 30 yıldır bu işi yapmaktadır. Son eti buzhaneye koymak için içeri girer ve arka rafa doğru ilerler.

Arkasına döndüğünde fark eder ki, kapılar kapanmış. Bunu fark edince deli gibi kapıyı yumruklamaya başlar.; çünkü eğer burada kalacak olursa donarak öleceğini bilmektedir. Saatlerce sesini birine duyurmaya çalışır. Sonunda fabrika da kimsenin kalmadığını anladığında bütün umudunu yitirir ve eşine bir mektup yazmaya karar verir. Cebinden çıkarttığı bir parça kağıda son anlarını yazmaya başlar. "Sevgili eşim, sizleri çok seviyorum. Bugüne kadar yaptığım herşey için beni affedin. Sizlere çok daha güzel bir hayat sağlanmak isterdim. Oğlum sana emanet. Şu an üşüyorum. Parmaklarım titriyor ve yavaş yavaş sonumun geldiğini hissediyorum."

Evet, bütün yaşadıklarını yazmaya başlar.

Sabah olduğunda kapılar açılır ve içeride yatan birini görürler ve fark ederler ki bu kişi ölmüştür. Fakat anlamadıkları bir durum vardır. Soğutucu çalışmıyordur!
O akşam soğutucu bozuk olduğu için sadece havalandırmayı açık bırakmışlardır.

Bir insan, eğer zihni ile kendisini öldürebiliyorsa, o zaman kilo da verdirebilir. Hem de bunu bir çocuk oyunu basitğinde yapar.

UNUTMAYIN Kİ, ZİHNİNİZ EĞER SİZİ ÖLDÜREBİLİYORSA ŞİŞMANLATABİLİR DE.

En mantıklı insan bile yaşadığı toplumdan, çocukken ona öğretilenlerden, geçmişinden sıyrılamaz. Karar baştan bellidir. Kararı bilinçaltınız verir, ince ayarlar için bilince gereksinim duyarsınız. Böylece, sanki tüm kontrol sizdeymiş hissi uyanır.....

Kilo vermeniz gerektiğini bilinciniz biliyor ama bilinçaltınız size inanmıyorsa kimin kazanacağı şimdiden bellidir. Mantığını değil bilinçaltınızı inandırmanız gerekir.

Bildikleriniz değil, inandıklarınız gerçekleşir.

Sanırım en büyük düşman içimizde.

Yazının devamı gelecek :))

3 yorum:

  1. evettt düşman kendimiz zaten.
    kendimizi bi yenebilsek.
    :)

    YanıtlaSil
  2. kesinlikle bi takmışım şişmanım die birazcık göbüşüm var oda hareketle gideccek ...gidecek dimi :))

    YanıtlaSil