18.03.2012

EST...


Hayatınızı Değiştirecek 4 gün. Luke RHINEHART bu kitabında katıldığı 'EST' eğitimini anlatmaktadır. Sıradışı, bütün kalıpları yok edeceğimiz bir eğitim. Öğrendiklerinizi unutmanızı, inanç sisteminizin kalıblardan sıyrılmanızı ve en önemlisi hayatı deneyimleyerek sorunlardan kurtulduğumuzu anlatmaktadır. Eğitimin sıradışı olması bir heyecan yaratıyor. Kitabın daha hızlı akıp gitmesine neden oluyor. Bir kitap hayatı değiştirir mi bilmem ama şu bir gerçek farklı bir bakış açısı oluşturabilir. Kitaptan bir kaç anektotla bitiriyorum yazımı. İyi okumalar.


* İnanç sistemi işe yaramıyor! O hayatlarınızın yolunda gitmemesinin tek nedenidir


* Belli bir kızılderili kabilesi, etrafta kendi kendine şarkı söyleyip Tanrıyla konuştuğunu bildiren bir adam görür ve onu kutsal bir adam olarak kabul ederek özgürce dolaşmasına izin verir. Biz onu şizofren olarak nitelendiririz ve kilit altına alırız. Biz şizofren bir adam YARATIRIZ. Iroquois Kızılderilileri ise ondan kutsal bir adam yaratır. Bir başkası ondan mesih yaratır.

'İnsan deneyiminde ne yaratırsa, bundan kendisi sorumludur'


* Zengin bir Müslüman bir eğlenceden sonra camiye gitmiş ve tabi ki çok pahalı çizmelerini çıkarmak zorunda kalmış. Onları caminin dışında yüzlerce çift ayakkabı arasında bırakmış. Namazdan çıktığında pahalı çizmeleri yokmuş.
' Bir dostuna; ' Nasıl bu kadar düşüncesizlik ettim.' demiş
'Aptalca bir şekilde camiye gelirken bu kadar pahalı bir çizme giydim ve fakir bir adamın onları almasına ve onları çaldığına inanmasına vesile oldum. Çizmeyi memnuniyetle verirdim ama bunun yerine bir hırsızlığa yol açmaktan sorumlu oldum'





14 yorum:

  1. anahtar bakış açımızda gizli...

    YanıtlaSil
  2. kesinlikle bakış acımızda gizli okumanı tavsiye ederim çok güzel bir kitap...

    YanıtlaSil
  3. vay severim bu tarz kitapları aklımda olsun sağolasın

    YanıtlaSil
  4. bloğuma hoşgeldin iade-i ziyarete geldim dopdolu bir blog tanıtımlar için teşekkürler sevgiler

    YanıtlaSil
  5. zar adamını okumuştum sinir olmuştum :))biraz önyargılı olmamı mazur görünüz.

    YanıtlaSil
  6. LuCkyLuKe zar adamı da okudum. Bende hiç beğenmedim hatta sıkıldım. Zor bitirebildim diyebilirim. 'EST' 'Zar Adama' kıyasla çok güzel bir kitap tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  7. bir solukta okuyup bir hafta etkisiyle afallamak... sonra yine Nasılsın sorusuna cevap aynı 'standart'

    YanıtlaSil
  8. bir solukta okuyup bir hafta etkisiyle afallamak... sonra yine Nasılsın sorusuna cevap aynı 'standart'

    YanıtlaSil
  9. bence de çok güzel bir kitap herkese tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  10. Pahallı bir ayakkabı ile gidip camii de hırsızlığa neden olmak.....O zaman dinci dediğimiz müslümanlar haklı. Kadın kafası açık dolaşır kot pantolon giyerse tecavüzde kaçınılmaz. Bu durumda tecavüze uğrayan kadın şöyle düşünmeli...." Keşke kot pantolon giymeseydim. Bu yüzden tecavüze uğradım. Kara çarşaf giyseydim bunlar başıma gelmeyecekti."

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap bana ilginç geldiği için sizlerle paylaşmak istedim. Ucu açık bir konu, yeri gelince doğru diyebilirsiniz yeri gelince de yanlış bir yaklaşım diyebiliyorsunuz yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil