24.03.2012

BAŞARILI OLMAK ÖĞRENİLEBİLİR...


STOP DUR VE BAŞAR....
*Yürünen yolda engel yoksa o yolun sonunda başarı yoktur. Bahaneler boşunadır.
*İki türlü başarı vardır. İç başarı ve dış başarı; İç başarı kendi gözünde en iyi yere gelmektir, dış başarı ise başka insanların da olmak istediiği yere gelmektir. Bazı insanlar iç başarıdan bazıları da dış başarıdan mutlu olurlar.
, *Başarılı olmak seçim yapma hakkına sahip olmayı getirir.
*Başarılı olabilmek için hayatından nelerden ödün vermen gerek? Başarılı olmak istiyor musun?
*Aile başarıyı etkiler ama belirliyemez. Belirleyebilseydi, aynı ailenin tüm çocukları eşit başarıya sahip olması gerekir. Oysa çok sayıda başarılı insanın kardeşi başarısız bir hayat sürüyor.
*Başarı hakkında bildiklerimizi başarısızlıktan öğrendik.
*İşinizi ii yapmanız maaşınızın karşılığı değil, karakterinizin yansımasıdır. Patronunuz işinizi iyi yaptığınızı görmese de iyi yapın, başkaları işinizi iyi yapmanızı övmese de iyi yapın. İşinizi iyi yapmanın en büyük ödülü, işini iyi yaptığını bilmektir.
*Kafanızda neyi çok düşünürseniz hayatınızda onu çoğaltırsınız. Günde aklımızdan 60 bin ile 80 bin arasında düşünce geçiyor. Bu düşünceler ne hakkında ise hayatınızda o çoğalır.
*Başarı kendini şaşırtmaktır. En son skor tabelanızda yazan sonuç , sizi ve çevrenizdekileri şaşırtmıyorsa, o sonuç başkaları için başarı olsa da sizin için değildir.

2 yorum: