19.01.2012

AŞKBOOK-3


İLİŞKİ NEDİR?
Ben size, hocamdan öğrendiğim, uygulamaya koyduğum ve sonuçlarından son derece memnun olduğum "ilişki" tanımını vereyim. Beğenirseniz alın sizin olsun.

İLİŞKİ; kendinizi tanımanın en güzel yorludur ve bir ilişkiye KİM OLDUĞUNUZU ÖĞRENMEK İÇİN gireriz.

Hatta biraz önce ekranda yazan "ilişki" kelimesine bakarken, birden aklıma şu geldi;

İnsanın
Labirentleri
İçinde
Şevkle
Kolayca
İlerleyebilmesi.

Valla çok güzel oturdu bence. Hepimizin "EGO" adını verdiğimiz labirentleri var. Bir ilişki içinde, işin içine dugusal bir bağda girince, öyle farklı insanlar olmaya başlayıveriyoruz ki, kendimizi gerçekten tanıyoruz. Ben kıskanç bir adam olduğumu hiçbir şekilde bir arkadaşla, kadın-erkek fark etmez, deneyimleyemezdim. Bana kendimi tanımam için bir ilişki gerekiyordu.

İLİŞKİLERİ BİR MADALYA OLARAK GÖRENLER...

Kitaplarımda hep anlattığım bir A ve B kutusu olayı vardır. Burada da sizlere bir cümle ile anlatayım. Şu an içinde bulunduğumuz duruma A kutusu, içinde bulunmak istediğimiz duruma ise B kutusu diyoruz basitçe. Siz A kutusundayken evrene güzel güzel sipariş veriyorsunuz ve B kutusunuz geçiyorsunuz. Aman da ne kadar basitmiş. İlişkilere gelince olay birdenbire değişiyor ama.
Doğada her şeyin organik bir gelişimi, bir kreşendosu vardır.
-Domates TOHUMU ekersiniz, DOMATES çiçeği oluşur ve SONRA domates toplarsınız. Daha,  boş tarlaya trene bakar gibi bakıp, iki dakika sonra domates toplayan olmamıştır.

Hiç sevmediğim bir geyik vardır, ama burada değinmeden geçemeyeceğim. Hani derler ya "attım ceketi koltuğun üstüne, hamile kaldı" diye. Hiç şunu duydunuz mu? -Attım ceketi, o da bana nur topu gibi çocuk fırlattı!!!!
Bir çocuğun oluşması, doğması için bile belirli bazı adımların gerçekleşmesi gerekir.
"İLİŞKİ" içinde aynı organik gelişim, kreşendo gerekir.

__Önce bir ilişkinin varlığını düşünürsünüz, istersiniz.
__Sonra biri ile tanışırsınız, o tanıştığınız biri sizin içinde onu bir daha görme hissi uyandırır.
__ Bir daha gördüğünüzde, onu daha yakından tanıma hissi uyanır.
__Onu daha yakından tanıdığınızda iyice yakından tanımak birlikte daha çok vakit gecirmek istersiniz.
__Sonra o insanı hayatınızın bir parçası haline getirmek istersiniz.
__Sonra onu hayatınızın en büyük parcalarından biri yapmak istersiniz.
__Sonra iki parça birlikte 'Yahu bizim minyatür halimiz nasıl olurdu ' der ve genişlersiniz.

Kabul ediyorum bunların hepsi 24 saat içinde bile olabilir. Esra ile benim oldu valla. AMA biz bu adımları yani ilişkinin organik halini -çok hızlı da olsa- yaşadık.
Sözüm, ilişkiyi bir sonuç, bir ödül, elde edilmesi gereken, olmazsa olmaz diye görenlere. Organik gelşimin dışına çıkıp, her arkadaş partisinde 'Ay kız acaba burada koca bulabilecek miyim? ',' Oğlum valla bu sefer de orada güzel kızlar yoksa bir daha gelmem' diyenlere.

Şu ana kadar bulamadınız çünkü bütün adımları atlayıp EN SON ödülün peşindesiniz. Yani trene bakar gibi boş tarlaya bakanlardan. Domatesler çıkmayacak hiç beklemeyin. Bu demek değil ki bir ilişkiniz olmayacak. Olur yahu neden olmasın ama bakın nasıl olur.


                                                                                                      AYKUT OĞUT BÖLÜM-2

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder