13.06.2014

ŞİMDİKİ ÇOCUKLAR HARİKA. İLK OKUDUĞUM KİTAP..


İlk Ortaokulda edebiyat öğretmenimin sınıfta bize kitap okumasıyla bu kitapla tanıştım.

Ailemde kimse kitap okumayı sevmezken ben çok sevdim öğretmenim sayesinde. Çocuklar kitap okuyan birini gördüklerinde Kendilerine Model seçerlermiş. Okuma alışkanlığı aslında böyle kazandırmış.

Benim hayatımda da böyle oldu, öğretmenim anlatırdı ben dinler hayal kurardım. Her akşam ailece televizyonu kapatır, Kitap okuruz derdi. Kocam, kızım ve ben.


Benim hayalimde de Şato gibi tahta merdivenleri alan büyük bir ev. Kocaman bir kitaplık Salonlarında Şöminenin başında 3 tane Sallanan tahta sandalye kalın minderlerine yaslanmış ellerinde kitaplar okuyorlar. :)

Kitap okumak ayrı bir dünya, Yaşadığım hayattan farklı bir boyut. Yapamadıklarımı gerçekleştirme duygusu...

Sonraları çok roman okudum. Lisede her haftaya bir aşk romanı okumaya başladım. 

Ne zaman Üniversite bitti iş hayatı başladı. Sevdiğim uzaklara gitti'.

Öğrendim ki, romanlar gibi değil hayat. Daha çok mücadele var. Ne olursa olsun dik durmak var hayatta. Bende kendimce öğrenmeye, anlamaya çalıştım. Ve kişisel gelişim kitapları okumaya başladım.

Ve bu dönemde Babamın bana aldığı 0 güzel kitap ile başladım yolculuğuma 

% 100 düşünce gücü

Bazı kitaplar var ki, okunulması gereken işte Şimdiki Çocuklar Harika bunlardan biri. Benim ilk okuduğum kitap.

Sizlerin ilk okuduğu kitap hangisi....

4 yorum:

  1. Kitap konusunda oldukça şanslı bir insan olduğumu düşünüyorum çünkü kitapla dolu bir evde büyüdüm.Babam ve abilerim sayesinde küçüklüğümden itibaren klasikleri okumaya başladım.İlk okuduğum kitabım Elma Ağacındaki Şapka'ydı.İlkokula gidiyordum annem bana aldığında bu kitabı.Aziz Nesin'in okuduğum ilk kitabıydı Şimdiki Çocuklar Harika.Ve benim de hayalimdir bir odasını kütaüphane yapabileceğim bir ev :) Eskiden aynı anda 2 - 3 kitap okurken şimdi 1 kitabı zor bitirir oldum.Tembel miyim acaba diye düşünmekteyim :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşam koşulları galiba, kitap okumak kafanı başka şeylerle meşgul etmediğinde güzeldir ya.
      Koşturmaca yoruyor insanı bende sizin gibi aynı anda 3-4 kitap okurdum şimdi kitapları bitiremediğimi fark edip bir kitap yeter diyorum...

      Sil
  2. ne kadar güzel anlatmışsınız, ben de "kitap okuma serüvenim" başlığı ile anlatmıştım bloğumda kitap okuma sevgimin başlayışını, benim ilk okuduğum kitap ilkokulda ödev olarak okuduğum "don kişot"tu, ama belki bir ödev olmasından dolayı bana pek de keyif vermemişti o zaman..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :)) ödev demek zorunluluk gibi geliyor insana...

      Sil