14.06.2014

İNSANIN 10 PİŞMANLIĞI VE İNSANIN 10 ZAFERİ


İNSANIN 10 PİŞMANLIĞI

① Yaşamının son gününe, yaşamını anlatması gereken şarkıyı, içinden sebileceğini keşfederek ulaşırsın. Fakat çok korktuğun için görevi kabul etmeyi reddetmişsindir.ssizce söyleyerek Ulaşırsın.

② Yaşamının son gününe, içinde bulunan b" yük işler başarmanı ve büyük başarılar elde etmeni sağlayacak doğal gücünü tecrübe etmeden ulaşırsın.


③ Yaşamının son gününe, hiç kimseye örnek oluP' ilham vermediğini fark ederek ulaşırsın.

④ Yaşamının son gününe, hayatında hiçbir zaman cesaret gerektiren bir risk almadığını ve bu yüzden büyük başarılar elde edemediğini fark etmenin acısıyla ulaşırsın.

⑤ Yaşamının son gününe, sıradan biri olmak zorunda olduğun yalanına boyun eğdiği için, bir şeylerde ustalık elde etme fırsatını kaçırdığını anlayarak ulaşırsın.

⑥ Yaşamının son gününe, herhangi bir zorluğu zafere ve altına dönüştürme becerisine sahip olmamanın hayal kırıklığıyla ulaşırsın.

⑦ Yaşamının son gününe, Çalışmanın sadece kendinden çok, başkalarına yardım anlamına geldiğini unuttuğun için pişmanlık duyarak ulaşırsın.

⑧ Yaşamının son gününe, gerçekten yaşamak istediğin hayatı değil de, toplumun yönlendirmeleri nedeniyle istediğin hayatı yaşamış olduğunu fark ederek ulaşırsın.

⑨ Yaşamının songününe, sahip olduğun kapasiteye ve ortaya çıkarman gereken dehaya hiçbir zaman dokumadığını fark ederek ulaşırsın.


1O Yaşamının son gününe, bir lider olabileceğini ve bulduğundan daha iyi bir dünya bırakabileceğini keşfederek ulaşırsın. Fakat çok korktuğun için görevi kabul etmeyi reddetmişsindir. Bu yüzden başarısız olmuşsun dur ve bir hayatı boşa harcamışsındır.

        İNSANIN 10 ZAFERİ

① YaşamInin son gününe, meziyetlerinin, kaynaklarının ve potansiyelinin tamamını, büyük işler başardığın ve başarılmasını sağladığın, eşine az rastlanır bir hayat içinde kullanmanın mutluluğunu ve tatminini yaşayarak varırsın.

② Yaşamının son gününe, Oyununu eşine az rastlanır bir mükemmellikte oynadığını ve yaptığın her işe kusursuz standartlar koyduğunu bilerek ulaşırsın.

③ Yaşamının son gününe, cesur bir ruha sahip olduğun, en büyük korkularınla yüzleştiği, en büyük hayallerini gerçekleştirdiğin için gürültülü kutlamalar içinde varırsın.

④ Yaşamının son gününe, insanları alaşağı etmek yerine, var eden biri olduğunu bilerek varırsın.

⑤ Yaşamının son gününe, yolculuğunun engebelerle dolu olduğunu, ne Zaman yere düşsen hemen ayağa kalktığını ve hiçbir zaman iyimserliğini yitirmenin sıkıntısını yaşamadığını hatırlayarak varırsın.

⑥ Yaşamının son gününe, gitgide yükselen olağanüstü başarılarının yani sıra, hizmet etme şansına sahip olduğun insanların hayatlarına kazandırdığın yüksek değerlerin mutluluğunu tadarak varırsın.

⑦ Yaşamının son gününe, dönüştüğün güçlü, ahlaklı, ilham verici, anlayışlı kişilikle harikalar yaratarak ulaşırsın.

⑧ Yaşamının son gününe, eski yollarda yürümek yerine yeni bir çığır açan gerçek bir yenilikçi olduğunu bilerek varırsın.

⑨ Yaşamının son gününe, etrafın, seni bir Rock yıldızı olarak düşünen iş arkadaşların, kahraman olduğunu düşünen müşterilerin ve efsane olduğunu düşünen sevdiklerinle sarılı olarak varırsın.

10 Yaşamının son gününe, Unvansız, gerçek bir lider olarak, yaptığın işlerin ölümünden çok uzun süreler sonra bile yaşayacağını ve hayatının başkaları için bir örnek olacağını bilerek ulaşırsın.


                         Robin Sharma (Unvansız Lider)

Cesaret Tabletleri kitabından...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder