20.06.2014

MAKALE YAZARAK PARA KAZANMA



Bu işi yapabilmeniz için yazmayı, araştırmayı ve okumayı sevmeniz gerekmektedir. Genellikle yazdığınız makaleler internet sitelerinde yayınlanır. Web sitesi sahiplerinin özgün makaleler istemelerin sebebi:

Sitelerini güncel tutarak aylık kullanıcı sayılarını en üst seviyeye taşımaktır.

Reklam gelirlerinden elde edilecek tıklanma rakamları ile kar sağlamaya çalışmalarıdır Google gibi arama motorlarında üst sıralara taşıyabilmek için sürekli güncel yani özgün makaleler yayınlamak istemeleridir.

Çalıntı veya kopya içerik yayınlayan siteler Google tarafından en alt sıralara indirilir. Bu yüzden makale yazarlığında çok önemli bir kuraldır. Kesinlikle kendinize ait yazıları satabilirsiniz

Dolayısıyla böyle bir durumda sizinle Çalışılması da imkansızdır.

Özgün makale yazabilmek için kendi Üslubunuzla yazı yazmanız gerekli. Yazdığınız makalede bir bilgi ya da fikir paylaşmanız gerekli. Cümle içerisinde bazı kelimelerin yerlerini değiştirerek, makaledeki sayı adetini çoğaltma yapılmamalı. Deyim, Atasözü gibi sözler kullanılabilir. Tanım belirten cümleler ise kendi Üslubunuzla yazılmalı.

Kendinize ait başlık bulunması gerekir. Word'de yazılabilir. KOmpezizy on yazılarında olduğu gibi giriş, gelişme sonuç şeklinde yazılmalı.

Paragraf oluşturmak için fazla sayıda boşluk bırakmak yerine 1-kez Tab tuşuna basmanız yeterli.
Makale içinde geçmesi gereken cümleler ya da kelimeler verilir. Yazı içerisinde kalın harflerle belirtilmesi gerekir. Verilen anahtar kelimelerin makale içerisinde oranı diyelim ki %2 ise 100 kelimelik makalede 1-2 kez geçer.

Noktalama işaretlerinden sonra boşluk bırakılır.

Kelime sayısı Word dosyasının sol alt köşede kontrol edilir.

Makale bittiğinde F7 tuşuna basılarak imla kurallarına ve yazım hatalarına bakılır.

Makale yazarları günümüzde çok sayıda mevcuttur.




Makale parası yazdığınız makaledeki kelimelerle ölçülür. Diyelim ki 200 kelime 1-liradır. şeklindedir. Kelime artınca parası da artar.

Bir zamanlar Makale yazarlığı ile ilgilenmiştim ve araştırma yapmıştım. Aklımda kalanları sizlerle paylaşmak istedim. Bana göre zaman alan bir iş bir mesleğiniz var ve bu işi de yapayım derseniz.  Çok zor gelecektir size. Benim yaşadığım bu.

Çok az bir para karşılığı olduğu için ben yapamadım bu işi. Eğer bu işi meslek haline getirmiş ve iyi bir kazanç sağlayan varsa tanışmak çok isterim.

Makale yazmak isteyenler için bildiğim siteler:


Yazı yaz para kazan

Makale kutusu

Uzman kirala

3 yorum:

  1. Bilime, sanata dair ne varsa ucuzlaştırıldıkça ucuzlaştırıldı diye düşünüyorum. Keşke ressamlarımız, sanatçılarımız, yazarlarımız, öğretmenlerimiz vekiller kadar kazanç sağlayabilseler

    YanıtlaSil
  2. Üç beş kuruş için fikir terini dökmek çok mantıklı değil gibi geliyor bana... Yazı çok bilgilendirici olmuş.

    YanıtlaSil