6.06.2014

CARL'S JR



Birinci sınıf hamburgerleri ve hizmet kalitesiyle 70 yılı aşkın köklü bir tarihe sahip olan Güney Kaliforniyalı Carl's Jr. restoranları "hakiki hamburger" lezzetinin temsilcisi olarak tanınmaktadır.

1941 yılında genç Carl N. Karcher ve Eşi Margaret, Plymouth otomobillerini teminat göstererek aldıkları 311 doların Üzerine ceplerindeki 15 doları da ekleyip bir sosisli sandviç arabası satın alırlar.

Bir araba kısa sürede dört araba olur ve işler büyümeye devam eder. Aradan daha beş yıl bile geçmemişken Cad's Drive-in BBQ(araba servis barbekü büfesi) açılmıştır, ve artık menüde çeşit çeşit hamburgder bulunmaktadır.

Kalite, servis ve temizlikten ödün vermeyen marka, masa servisi ve sınırsız içecek gibi fastfood sektörü için birer devrim niteliğindeki çeşitli ilklere imza atarak büyümeye devam eder. Bugün dünyanın pek çok farklı noktasında 1300'ün Üzerinde Carl's Jr. restoranı hizmet vermektedir.

Biz Carl's Jr.'da alevde ızgara ve mangal ateşinin ağızları sulandıran lezzetleriyle Zenginleşen % 100 sığır etinden mamul hamburgerlerimizle konuklarımıza başka hiçbir yerde tadamayacakları bir deneyim sunuyoruz.

En yüksek kalitede malzemeleri kullanarak hazırladığımız ürünlerimiz, en taze ve en sıcak haliyle servis edilmektedir; daha tazesini, daha lezzetlisini hayal bile edemezsiniz. Carl's Jr. bu yüzden, lezzetiyle benzersiz doyurucu hamburgerleri ve birbirinden güzel diğer sandviçleri tatmak isteyenlerin dönüp dolaşıp geldikleri restoran olmuştur.


1940 = Evliliklerinin başındaki genç Margaret ve Carl Karcher çifti toparlayabildikleri tüm parayla bir sosisli sandviç arabası satın alırlar. Beş yıldan daha kısa bir süre sonra Carl's drive.in BBQ Larabaya servis barbekü büfesi) açılır, menüde elbette hamburger de vardır.

1950 = İşler çok iyi gitmektedir, güney Kaliforniya'ya özgü bir hızlı servis efsanesi doğmuştur artık: Carl's Jr. işyerleri için önce hızlı servis restoranın, sonra da yolda tüketilen paket servislerinin sunulduğu arabaya servis restoranını açar.

1960 = Carl's Jr. hızlı servis restoranları içinde bir ilki
gerçekleştirerek kaliteli yemek hizmetini başlattı. Gülen yıldız Carl's Jr. restoranlarının simgesi oldu.

1970 = Kaliforniya'nın Anaheim kentindeki genel merkezimiz, kurucumuz Carl N. Karcher tarafından açıldı, 

1977 yılına gelindiğinde restoranlarımızda 5000'den fazla personel çalışmaktaydı.

1980 = Carl's Jr. alevde ızgara tavuk ürünlerini menüsüne ekledi.

1990- Carl's Jr. sivri dilli ve kışkırtıcı reklam kampanyasını başlattı:

"Döke saça yiyemedikten sonra yemenin ne anlamı var." ön plana çıktı.

2000 = Carl's Sr. Güneyde ğu Asya'ya ulaştı, Singapur Malezya ve Çin'de ilk restoranlar açıldı.

2011 = Carl's dr. Türkiye'deki ilk restoranın İstanbul Cevahir AVM'de açtı.

2 yorum: