17.04.2013

ZENGİNLİK BİLİNCİ ZENGİNLİĞİ ÇEKER.


Bu dünyada bize ne verilirse, ister para, popülerlik, ya da yetenek olsun, bir hizmet fırsatı olarak algılanmalıdır.

Bilgece yaşamak için verin. Vermek, vereni mutlu eder.

Hristiyanlık ve Yahudiliğin ve Müslümanlığın eski bir uygulaması olan oldukça ilginç bir prensip de, elde edilenlerin onda birinin zekat şeklinde sunulmasıdır. Bu prensibin temeli, Tanrı ya herhangi bir şey sunulduğunuzda, Onun kutsanmış hale gelmesidir.

Köy yolunda kapı kapı dilenerek gidiyorum, senin altından yapılmış araban muhteşem bir rüya gibi uzakta göründüğünde, ve merak ettim kim bu Kralların Kralı

Umutlarım arttı ve kötülük dolu günlerimin sona erdiğini düşündüm; sadakaların istemeye gerek olmadan verileceğini, zenginliğin tozun içinde dört bir yana saçılacağını bekleyerek durdum.

Araba beklediğim yerde durdu. Gözlerin bana takıldı ve gülümseyerek aşağı indi. Hayatımın en büyük şansını yakaladığımı düşündüm. Sonra sen aniden uzattın ve ' Bana verecek neyin var?' dedin.

Bir dilenciye el açıp dilenmek ne kadar da krallara layık bir davranış!! Kafam karıştı ve kararsız bir şekilde durdum, sonra çantamdan yavaşca en küçük mısır tanesini çıkarak sana verdim.

Ama günün sonunda çantamı yere boşalttığımda acınası durumdaki yığının içinde, en küçük altın zerresini gördüğümde ne kadar da şaşırdım!! Acı acı ağlayarak, keşke her şeyimi sana verecek gönüle sahip olsaydım dedim.

Zenginliğinizi Tanrı' ya adamak sizin kendi iyiliğinizedir. Ama kaç kişi ona herşeyini verebilir?

PARA KAZANMAK RUHSAL GELİŞİMİ NASIL ARTTIRIR?

Parayı doğru bir şekilde kullanmayı öğrendikten sonra, birçok düzeyde kazançlarınızın arttığını göreceksiniz. Servetiniz, enerjiniz, neşeniz hepsi büyüyecek.

Bir terzi çok güzel bir elbise dikmek konusunda istekli hatta çok hevesli olabilir. Aynı zamanda, iğneye iplik geçirebilmek için bunu sakin ve titremeyen bir elle yapması gerektiğini de bilir. Eğer ipliğin bir parçası bile iğne deliğinin dışında kalsa, ipliği delikten geri çıkarıp, ucunu tekrar düzeltip, yeniden denemek zorundadır.

İstek gücü ile ilgili olarak, hissetme yeteneği ipliğe benzetilebilir. İğne deliği ise, bedenimizin iki kaşımızın arasında yer alan konsantrasyon noktasına benzetilebilir. Hissetme dışarıya, amaçlarımıza doğru yöneltilmeden önce bu 'delik' ten sakince geçirilmelidir.

Hissetme yeteneğini terbiye etmek için her gün kendinize etrafınızdaki konuşanların sabit olmadığını anımsatın. Bağımlı olmayın. Bugünün üzüntüleri eninde mutluluk ile yer değiştirir. Neşenin yükseldiği noktalar ile depresyon çukurları birbirini sonsuz şekilde takip eder.

Hayatınızda ne olursa olsun, onun sonucu değil, sebebi olun. Kendi kişisel evreninizin çevresinde değil, merkezinde yaşayın. Kimseniz o olun. Başka insanların beklentilerinin ve isteklerinin bir yankısı olmayın.

Yaptığınız her hareketin tam olarak bilincinde olun.


Bu yazılar PARA MIKNATISI kitabından alıntılardır. Bu kitabı daha önce de size tanıtmıştım ve devamı gelicek demiştim. Kitapta zenginlik için vermenin çok önemli olduğu çok fazla vurgulanmış. Müslümalık ta da zekat gerçekten önemlidir.Hepimiz aslında bunu biliriz. Kitaba göre fakir olsakta, zengin olsakta kendimizden bir şeyler etrafımıza da vermeliyiz. Böylelikle evimiz bereketlenir.

Beni facebooktan takip etmek için buraya tıklayın : YAĞMURUN DÜNYASI

9 yorum:

  1. Güzel bir paylaşım teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BEN TEŞEKKÜR EDERİM DEĞERLİ YORUMUNUZ İÇİN :))

      Sil
  2. 'keşke her şeyimi sana verecek gönle sahip olsaydım' yazı harika,mesaj alınmıştır değerli paylaşımın için teşekkürler yağmur

    YanıtlaSil
  3. Cidden paylaşım farklı ve güzel :) Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  4. Okuduklarim bana "Insan, yalniz verdigi seylerin sahibidir; yigdigi seylerin degil… Ve yalniz paylasan sahip olur, biriktiren degil." sözlerini hatirlatti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzel bir sözmüş. Teşekkürler yorumunuz için. sayenizde birşey daha öğrendim.

      Sil
  5. Çok güzel bir yazı nasıl okumamışım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu kitapla ilgili paylaşmak istediğim bir kaç konu daha var... facebook tan takip ederseniz yazılarıma daha çabuk ulaşırsınız selda hanım :))

      Sil