13.04.2013

HAYATINI SEÇ


Kişinin bazı isteklerini gerçekleştirmek için kendisinde değişiklik yapması gerektiğini keşfetmesi, isteklerini elde etmek yolunda atacağı en önemli adımdır.

Bu kitapta diğer kitaplardan çok farklı bilgiler bulacaksınız. Ben bu kadar açık ve bildiklerimi bu kadar kolay ifade eden bir kitap okumadım. Bilmek istediklerimi sanki bana özel yazılmış gibi karşıma çıktı. Okumanızı tavsiye ederim.

Yazmanın bir terapi olduğunu söylüyor ve karakterinizi, kişisel özelliklerinizi, prensiplerinizi, hayata bakışınızı yani mevcut geleceğinizi gözden geçirerek olabildiğince detaylı bir liste yapmanızı istiyor. Bu liste en az 20 maddeden oluşacak.

Sonra bu listeyi mail ile gönderen ilk 10 kişiye ücretsiz 1 saat koçluk yapmayı taahhüt ediyor. mert.cuhadaroglu@gmail.com

OL-YAP-SAHİP OL

İşinizi kolaylaştıracak bir sırrı sizinle paylaşmak istiyorum. Kendinizde herhangi bir konuda bir değişiklik yapmak için harekete geçtiğinizde egonuz bu değişimi engellemek için harekete geçecektir. Yani size geçmişte aldığınız kararları hatırlatacaktır.

Bu şeyin imkansız yapılamaz olduğuna inanırsanız, bu yönde bir karar alırsanız ve evren bunun neden imkansız olduğunu size ispatlamak üzere çalışmaya başlar.

İlk kitabı 'Hayatını seç' , bankada müfettişlik ve genel müdürlükte yöneticilik görevlerinde bulunmuş. Ve aslında kitap yazıp, yaşam koçu olmak istediğine karar verip. Kariyerinde iş değişikliği yapmış.

Ve diyor ki, Yaşam koçluğu ve yazarlık yaparak geçinmekten korkmuyormuyum, evet delicesine korkuyorum, yazamamaktan, üretememekten ve dolayısıyla işsiz kalmaktan, toplumun dışına itilmekten,ailemi geçindirememekten, Özge'nin beni sevmemesinden, çocuklarımın ileride benimle gurur duymamasından, etrafımdaki insanların bana acıyarak bakmasından, yaptıklarımdan pişman olmaktan çok korkuyorum.

Ama cesaret zaten korkularımızdan birlikte yürümek değil midir? Benim bir değişime cesaretim var.

Hayalimi gerçekleştirme fırsatını niye yok sayayım.

SİZ KİMSİNİZ?

ASLINDA OLAMAYACAĞINI DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ, BU NEDENLE HAKKINDA HAYAL KURMAYI BİLE REDDETTİĞİNİZ BÜYÜK HEDEFİNİZ NEDİR?

HERŞEY MÜMKÜN OLSAYDI YAŞAMINIZLA NE YAPMAK İSTERDİNİZ?

Bu soruların cevaplarını vermenizi istiyor.

Her ne konuda seçim yapacak olursanız olun unutmayın ilk önce gerçekten bu konuda ne istediğinizi bulmalısınız. Biz hazır değilsek, gerçekten ne istediğimizi bilmiyorsak fırsatlar kapımızı çalsa bile onları fark edemeyiz, bu kitabı okuduktan ve tavsiye edilenleri uyguladıktan sonra kapınıza gelen fırsatları çok daha kolay fark edeceksiniz.

Bizler düşündüklerimizi ve inandıklarımızı yaratma gücüne sahip olan varlıklarız. Neye inanırsak ona uygun bir hayat yaşıyoruz.

Özgüveni yüksek olan insanlar hayatta istediklerine daha kolay sahip olurlar.
Özgüveni artırmak için kurban rolünden çıkmayı seçmeniz ön şarttır.

Koçluk değişim sürecinin yönetilmesidir. Egonuzla konuştuğunuzda yaptığınız şey de aslında kendi kendinizin yaşam koçu olmaktır.


KENDİ HAYATINIZA DIŞARIDAN BAKABİLSEYDİNİZ NELER YAPARDINIZ?

Bir günlük tutmanızı tavsiye edebilirim. Ama işin içine duygularınızı da kattığınız bir günlük olmalı, sadece olayları yazmakla yetinmemelisiniz. Bir yıl sonra günlüğünüzü okuduğunuzda neler başardığınızı görüp hayretler içerisinde kalabilirsiniz.

Bir günde kaç saati hayallerimizi gerçekleştirmek için harcıyoruz. ZAMAN YÖNETİMİ yazımda buna da yer vermeniz gerekir bence :)

yağmurun dünyası:    facebook tan ya da         ınstagram takip edebilirsiniz.....

4 yorum:

  1. Merhaba sagnakyagmur.blogspot.com; Reklam Turko platformu, kaliteli yazarların tanınması ve siteler arası link trafiğini artırması adına oluşturulmuştur. Bu nedenle Reklam Turko banneri daha öncede belirttiğimiz gibi herkesin faydalanması için görünen bir kısımda olmalıdır. Reklam Turko bannerini sayfanızda görünmeyecek bir şekilde en alt kısımlara eklediğinizden dolayı, Reklam Turko ekibi olarak tüm tanıtım ve reklamlarınızı durdurma kararı aldık. Bizi anlayışla karşılamanızı rica ediyoruz saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bilgilendirmeniz için teşşekkürler :)) dikkate aldım umarım devam ederiz kaldığımız yerden :)

      Sil