27.03.2014

Amerika’da Doğum Bebeğinize Neler Sunar?


Amerika bebek bekleyen ailelerin gözde ülkesi artık. Özellikle son 5-6 yıldır Amerika doğum için aileler tarafından oldukça tercih ediliyor. Bu alanda hizmet sunan Yeni Bir Hayat yurtdışı sağlık merkezinin www.yenibirhayat.com.tr adresinde bulunan websitesi Amerika’da doğum yapmanın bebeğe sağladığı avantajlar hakkında eşsiz bilgiler sunuyor. Listenin en başında gelen hepimizin bildiği Amerikan vatandaşlığı. Böylece ileride vizesiz seyahat, Amerika’da yaşama ve çalışma imkanları elde ediliyor. Amerika ve Türkiye arasında çifte vatandaşlık anlaşması bulunduğu için Amerika’da dünyaya gelen bebekler aynı zaman Türk vatandaşı da oluyorlar.



Eğitim ise ikinci önemli avantaj. Yurtdışı eğitim elbette birçoğumuzun çocuklarımıza sunmak istedikleri bir ayrıcalık. Maddi imkanı iyi olan aileler çocuklarını lise veya üniversite döneminde yurtdışına gönderiyorlar. Bunun iş hayatında sağladığı imkanlar elbette tartışılmaz. Amerika’da temel eğitim devlet tarafından sunuluyor ve ücretsiz olarak tüm Amerikan vatandaşları bu haktan yararlanabiliyorlar. Yani Amerika’da doğum yapan bir aile çocuklarını lise eğitimi için Amerika’ya göndermek isterlerse bunu ücretsiz olarak yapabiliyorlar. Amerikan vatandaşı olmayan öğrenciler için yıllık lise ücretleri ortalama $20,000 ve üzerinde tutuyor.

Amerika’da üniversite eğitimi devlet üniversitelerin de Amerikalı öğrencilere indirimli olarak sunuluyor. UCLA ve Texas Üniversitesi gibi çok iyi eyalet üniversiteleri Amerikalı öğrencilere burs imkanı da sağlıyorlar. Örneğin UCLA’de yabancı bir öğrenci bir yıllık üniversite eğitimi için ortalama $40,000 öderken, Amerikalı bir öğrenci aynı eğitimi $10,000 civarında bir ücret ödeyerek yapabiliyor. Burs aldığı takdirde ise hiçbir ücret ödemek zorunda kalmıyor.

Amerika yurtdışı dil okulları için tercih edilen ülkelerinde en başında yer almakta. Ülkenin hemen hemen her eyaletinde bir dil okulu bulunuyor. Özellikle New York, California, Florida İngilizce öğrenmek isteyen yabancı öğrencilerin gözde mekanları. Özel dil kurslarında eğitim gerek Amerikalı, gerekse yabancı öğrencilere ücretli. Ancak eyalet okullarında Amerikalı öğrenciler ücretsiz olarak dil eğitimi alabiliyorlar. Yaz kampları çocuğunuzun İngilizcesini geliştirmesi için ideal bir seçenek.


Yeni Bir Hayat Genel Müdürü Şevki Akaydın ailelerin özellikle eğitim alanında sunulan imkanlardan dolayı Amerika’yı doğum için tercih ettiğini belirtiyor. Birçok aile karar verirken bebeklerinin üniversite eğitimini bile planlıyorlar. Böylece Amerika’ya doğum için gittiklerinde yaptıkları masrafları da uzun vade de geri alacaklarından emin olarak karar veriyorlar. 

1 yorum: