5.03.2014

YURTDIŞI DİL OKULLARI



İngilizce bilmek artık gerek iş yaşamında gerekse sosyal hayatta gereklilik halini almış durumdadır. İngiltere yurtdışı dil okulları denildiğinde ilk akla gelen ülkedir.  İngilizcenin ana vatanı olmasından dolayı binlerce öğrenci her yıl başta Londra olmak üzere bu ülkenin yolunu tutmaktadır. Dil eğitimi İngiltere’nin belki de en önemli hizmet sektörlerinden birisidir.

Bundan dolayı İngiltere dil okulları arasında hem kalite, hem de maliyetler arasında ciddi bir rekabet bulunmaktadır. İngiltere’de hemen hemen herkesin bütçesine uygun bir dil okulu bulmak mümkündür. Özellikle kuzey bölgelerine İskoçya’ya doğru çıktığınızda okulların ücretlerinde ve konaklama maliyetlerinde önemli düşüşler olmaktadır. Ayrıca gideceğiniz ve okul ve sınıfta Türk öğrencilerin sayısında da bir azalma olacaktır.

Yeni Bir Hayat yurtdışı eğitim danışmanlığı www.yenibirhayat.com.tr sitesinde İngiltere dil eğitimi için özellikle Londra, Bournemouth, Brighton, Edinbrough, Manchester gibi şehirler özellikle daha çok tercih ediliyor. Ancak bu şehirlerin dışında da daha küçük kasabalarda dil okulları bulunuyor. İngiltere’de dil okulu seçerken en çok dikkat etmeniz gereken husus okulun British Council onaylı olması. Bu öğrenci vizesi al

manız için mutlaka gerekli bir şart. İngiltere Elçiliği British Council onaylı olmayan okullara kayıt yaptırdığınızda sizin vize başvurunuzu red ediyor.

Aile yanında konaklama öğrenciler tarafından en çok rağbet gören seçenek. Zira İngiliz bir ailenin yanında kalarak hem İngiliz kültürünü tanıma, hem de İngilizce pratik yapma imkanını elde ediyorsunuz. Ayrıca aileler sabah kahvaltısı ve akşam yemeğini de sizin için hazırlıyorlar.

İngilizce dil eğitimi için tercih edilen ve son yıllarda özellikle çok ismi duyulan bir diğer ülke ise Malta. Akdeniz’de yer alan ve genel de turizmle adını duyuran bu ada artık dil eğitimi alanında da söz sahibi. Malta dil okulları eğitim kalitesi olarak İngiltere’deki kurumlarla aynı düzeydeler. Üstelik okul ücretleri de çok daha ekonomik. Genel olarak İngiltere’ye göre en az %25 civarında bir tasarruf imkanınız bulunuyor. Malta’nın İngiltere’ye göre bir diğer avantajı da vize almanın çok daha kolay olması. Shengen vizesi alara bu ülkeye gidiyorsunuz. Eğer İngiltere için vize almakta zorlanıyorsanız Malta iyi bir alternatif olacaktır.


Malta’nın resmi dili de İngilizce. Dolayısıyla okul dışında da İngilizcenizi pratik yapma ve geliştirme imkanınız var. Okullar dilerseniz aile yanında dilerseniz yurtlarda konaklama seçenekleri sunuyorlar. Yurtta konaklama da isterseniz odanızı sizin gibi dil eğitimi için Malta’ya gelmiş bir başka öğrenci ile de paylaşabiliyorsunuz. Tüm yurtlarda ortak kullanıma açık olan bir de mutfak bulunuyor. Özellikle genç yaş grubunda öğrencilerin en büyük tercihi yurt konaklaması. Tatil beldesi olmasından dolayı Malta size hem İngilizce eğitimi, hem de tatili bir arada sunuyor.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder