12.12.2013

Bir Psikiyatristin Gizli Defteri


Size tanıtacağım kitap şu an çok satanlar listesinde. Listelerden de anlayacağınız gibi okumaya değer bir kitaptır. Benim Psikiyatristler ile ilgili fikrimi çok değiştirdi. Tabi antidepresanlarla ilgili de fikrim değişti. İlaçların insanlara iyi gelebileceğini öğrendim.
Yazarın son sözünde kitap çok güzel özetlenmiştir. Bende size son sözden kitabı özetliyorum.

‘Bu sıradışı vakaların her biri –ister kafa üstünde duran çıplak kız olsun ister tek elle daha rahat edeceğine inanan adam –aynı zamanda hepimizin hayatın bir noktasında mücadelesini verdiği sıradan sorunları da bünyesinde barındırıyordu.
Çoğumuz kendisini dayatan yabancılarla ve tanıdıklarla tecrübeler yaşamışızdır. Bu belki bakışları üstünüzde gereğinden fazla gezinen biri, belki de kolunuza uygunsuz bir biçimde dokunan meslektaşınız olmuştur. Hepimiz bu tuhaf anlarda ne tepki vereceğimizi, ayarı bozulan kişiye nasıl yardımcı olacağımızı ve bu olaylara kendi verdiğimiz tepkiyle nasıl başedeceğimizi düşünürüz.

İlk tepkimiz genelde kaçma yönünde olur ama korku ve kaygılarımızın ötesine geçmeyi başarabilsek, karşımızdaki kişinin acısını anlayabilir, ona şefkat gösterebiliriz. Kendimizi araştırarak birkaç saat geçirme fikri çoğumuza garip gelir. Kabul görme, değer verilme ve sevilme çabalarımız sırasında yaşadığımız psikolojik acılardan kaçmak için bazen aşırı uçlara gitmemiz şaşırtıcı değildir.’

Kitap bize sorunlarımızın altında yatan nedeni nasıl bulacağımızı anlatıyor. İlginç hikayelerle kendi  kendimizi sorguluyoruz. Tavsiye ettiğim bir kitaptır. İyi okumalar..


8 yorum:

  1. Bu kitap ile ilgili en güzel yan; bir doktorun kendine ait, yan, kendi gerçekleştirdiği seanslarını detaylarıyla anlattığı bir kitap olması. Genelde bu kadar detaylı verilmez çünkü.. Hem uzmanlar hem de kendi içinde keşif yaşamak isteyenler için çok etkili bir kitap. :)

    sargitaderki.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle size katılıyorum. Kitapta psikiyatris seanslarını çok güzel anlatmıştır. Yorumunuz için teşekkürler

      Sil
  2. Ne tesadüftür ki; şu anda bu kitabı okuyorum. hem de çok beğenerek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi okumalar.. yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  3. bende merak ediyorum geçen bir arkadaşım daha okudu çok beğenmişti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten okumaya değer bir kitap tavsiye ederim. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  4. Merak ettim , ben de okuyayım bir ara.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keyifle okuyacağınız bir kitaptır. Tavsiye ederim. Yorumunuz için teşekkürler.

      Sil