12.11.2013

NİŞAN HAZIRLIĞI



Son zamanlarda etrafımda evlenen kişiler artmaya başladı. Ben birçok aşamayı atlattığım için neler yaşadığımı ne yaptığımı soruyorlar. Nişan yapmak kolay değil gerçekten içine sinen bir nişan töreni yapmak istiyorsan. Nişan yapacağın mekanı seçmek, davetiyelerin basılması, Kıyafetin, nişan bohçan için alışverişe çıkmalar, nişana gelecek davetlilere hediyeler, Nişan pastan, fotoğrafçın ve daha aklıma gelmeyenler. Maddiyatın yerinde ise bunları yapmak basit. Ya kısıtlı imkanların var ise işte o zaman zorluyor insanı. Sizin de bildiğiniz gibi nişan kız tarafının yapacağı bir tören. Erkek tarafına düşenler ise bohça hazırlamak ve nişan kıyafeti almaktır.

Ben neler yaptım. Biraz bunlardan bahsedeyim.


İlk önce Eminönü’ neden nişan hediyeliklerimi araştırdım.

Nişan davetiyelerim için eniştemin tavsiye ettiği internet sitesi de bulunan davetiyeevi.com’ dan seçtim.

Nişan pastam konusunda çok araştırma yaptım. Üç katlı pastalar 150 kişilik oluyormuş ve nişanda size maketini veriyorlarmış bunları öğrendim. Ve piyasada 150 kişilik ve özellikle nişan pastası diyorsan 1200.00 TL fiyat veriyorlar. Bu bana çok maliyetli geldi. Oturduğum semtte bildiğim bir pastane ile anlaştım. 100 kişilik pastayı 400.00 TL’ ye yaptı. Uyguna gelmiş oldu pastam. Size de tavsiye ederim. Tabi pasta maketi verilmiyor. Sadece pasta 400.00 TL. Pasta maketini de çalıştığım iş yerimden aldım. Bu şekilde bu işi de hallettim. Bu arada pasta maketleri bile çok pahalı kiralasanız bile..

Pembe olan pastayı seçtim :)

Nişan Elbisesi en önemlisi o güzel ve anlamlı günde çok güzel olmak istiyoruz. Elbisem ve ayakkabım yukarda ki gördüğünüz şekilde oldu. Birkaç terziye sorduğumda elbisenin dikimi için 1500.00 TL istediklerini söylediler. Evet elbiseyi ben almıyorum erkek tarafı alıyor ama yine de külfet haline getirmemek lazım. Tanıdığım terzi de 400.00 TL ye mal ederek diktirdim. Kumaşını kendim temin ettim. Kalıbına ve dikimine bu parayı verdim.

Saçımın nasıl olması konusunda elemeler yaptım.

Ve son olarak da nişan mekanı aslında ilk önce yapılması gereken iştir. Bende ilk önce yaptım. Bu postta sona bıraktım. Yemekli nişan yapmanın maliyeti de çok ben yine tanıdık vasıtası ile hallettim. Nişan mekanı tam olarak istediğim gibi düzenlenmedi ancak yine de genel itibariyle memnundum. Özellikle konukların memnun kaldığını görmek beni ayrı bir mutlu etti. 




8 yorum:

  1. Güzel seçimler yapmışsın hayırlı olsun,tebrik ederim.

    YanıtlaSil
  2. Elbisemi ve süslerimi kendim halledebilirim:) Pastayı sanırım aile arası nişan isterim eh ucuza gelir falan derken (bunları okurken düşündüm henüz bir durum yok ama) Çok mu cimri oldum ya :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence günümüz şartlarına göre normal düşüncen :))

      Sil
  3. Allah tamamına erdirsin,ne güzel olmuşsundur kimbilir.Hayırlı olsun. :)

    YanıtlaSil
  4. düğün ne zaman kısmetse? çeyizle ilgili bir tag aradım göremedim, umarım yazarsın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düğünümüz Nisan 2014' te yapıldı. Ancak yorumunuz beni bu tarz konularda yazmaya tekrardan teşvik etti. Önümüzdeki günlerde yaşadığım deneyimler ile ilgili bilgilerimi paylaşıyor olacağım. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Sevgilerim ve saygılarımla. Sağlıcakla kalın :)

      Sil