18.11.2013

PASTAL CİZİMİ (MARKA)


Marka investronica da pastal çizmeye yarayan bir programdır.

öncelikle pastal çağırmayı ve pastala çizdirmeyi göstereceğim sonrasında ise pastal çizimindeki detaylara değineceğim. 






MARKERS dosyasının içine bakıldığında MARKA programını görürüz. Marka yı açtığımızda istediğimiz pastalı çağırmak için yukarda bulunan dosya menüsünde AÇ tıklanır. Ya da DOSYA menüsünün altınd a ki sarı dosya dan da çağırılabilir.






Sonrasında açılan sayfa da ön üst sol kutuların içinde sayfanın önünde duran kırmızı benim değişimle çöp kutusu na tıklanır ve yeni bir sayfa açılır. Bu sayfa da en üst teki yüzde % işaretinin önüne çağırmak istediğimiz kod yazılır.  ENTER tuşuna basılır ya da çöp kutusuna basılarak yan tarafta daha önceden hazırlanmış pastallar görünür. 






Çağırmak istenilen pastalın üstüne çift tıklanır ya da elli taplo olan köşedeki butona tıklanarak pastallar çağırılır. tekrar çıkan toplada aynı işlem yapılır. ya çift tıklanır ya da elli tablo butonuna basılır.





ve pastal çağırılır. tekrar çizilecek pastal ise yerleştirilir. Yerleştirme inceliklerini ve tedaylarını sonra ki postta anlatacağım.

Çizdirmek ve kaydetmek için yukardaki disket şeklinde ki butona basılarak önümüze çıkan kaydetme işaretine basılır aynı zamanda plottera gönderilir.






Plotterlar farklı olabilir her gönderme işleminde benim bilgisayarıma göre bakıldığında pastalı gönderdikten sonra plotter menüsüne girilerek plot düğmesine tıklanır. Başka bir program açılarak PLOTWEN pastalı diğer tarafa atmak için çift tıklanır ve tekrar plot düğmesine tıklanarak plotter a çizilmesi için gönderilir. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder