15.11.2013

DOLANDIRICI EMLAKÇI


Ev almak niyetiniz var ise bu yazıyı dikkatli okuyun. Her emlakçı aynı olamaz tabi ki ama benim başıma gelen olay tam derslik bir olaydır. Sizinle de paylaşmak istedim.


Ev almak için gezerken bir Emlakçı gördüm. Hadi girelim dedim. Bize bir sürü evlerinin olduğunu hepsini gezdirmeye götürebileceklerini söylediler. Ama öncelikle bir kâğıt imzalayın sizi gezdirdiğimize dair dediler. Tamam dedik bunda bir sakınca yok. Sonra daireler gezildi. Ve bir dairede karar kıldık. Süper düşündünüz gerçekten çok güzel bir daire dendi. Bizi ofislerine götürdüler. Yine elimizde bir kâğıt bu nedir dedik. Evi alacağınıza dair sözleşme ve bir de senet. 3000.00 TL’ lik senet!


Bizim verecek 3000,00 TL’ miz olmadığı için ve sözleşmeye vereceğimiz parayı eklemediği için kabul etmedik. Bu sefer önümüze 1000,00 TL’ lik bir senet çıkardılar. Bunu imzalayacağız ancak sözleşmede de yer almasını istiyoruz dedik. Biz imzalayalım diye onu da yaptılar. Daha sonra sözleşme imzalandı. Bir gün sonra yakınlarımız ile alacağımız eve bakmaya gittik. Ancak yakınlarımız evi beğenmedi. Bizi de caydırdılar. Tekrardan emlak bürosuna gittik ve bu işten caydığımızı söyledik. Ancak emlakçı kabul etmedi. %3 Alıcıya, %3 Satıcıya olmak üzere komisyon ücretimizi istiyoruz dedi. Senet’ imizi de vermedi. Bizde korktuk. Mecbur ev almalıyız yoksa adamlar bize arıza çıkaracak diye başka evlere bakmaya tamam dedik.


Yine bir yazı sizi evlere baktırmak için gezdirdiğimize dair dendi. Yine bir imza. Haydi, başa alıyoruz. Ev gezmeleri karar vermeler. Senet’ imizi almak için 1000,00 TL.  Eve karar verdik yine bir sözleşme. Ve en sonunda 80,000 TL olan evin faizi ile birlikte 190,00 TL ye mal olması ile koptu bizim film. Senet’ imiz alınmıştı, ikinci sözleşmeyi yaparken. 1000.00 TL kayıp bir de tehdit. Yine komisyon ücreti derken şu an elimde icra kâğıdı…

27 yorum:

  1. Geçmiş olsun çok ama kesin karar vermeden asla boş kağıda bile imza atmamak lazım. Artık olan olmuş; keşkelerle moral bozmaya daha fazla gerek yok. Umuyorum en kısa zamanda bu sorun çözülür.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. evet olan oldu bundan da ders almak lazım.

      Sil
  2. çok geçmiş olsun. savcılığa suç duyurusu yapın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gerekenleri yapmaya çalışıyoruz. inş. hayırlısı olur. teşekkür ederim

      Sil
  3. Ayy inanmıyorum çok geçmiş olsun :(((
    o kadar hayal kur, ev kolay mı alınıyor
    böyleleri üzerine mum diksin
    hay allahım
    gideceğiniz avukata da dikkat edin derim ben çünkü avukattan daha büyük soyguncu yok :(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet doğru söylüyorsunuz avukatlar da ayrı vaka :((

      teşekkür ederim dilekleriniz için.

      Sil
  4. Çok geçmiş olsun, keşke bu emlakçının ismini de yayınlasanız.... Bu dolandırıcıları teşhir etmek lazım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mahkeme işlemleri sürüyor bitsin tabiki acıklayaçagım haklısın evde yazar teşhir etmek gerekiyor.

      Sil
  5. Çok iyi niyetli bir milletiz biz, okumadan atıveriyoruz kağıtlara imzamızı, sonra da eyvah! Benim de başıma geldiği olmuştur benzer olayların. Ders olsun der, sonra bişey olur yine tekrarlarım.
    Ama bu yazıyı okuduğum iyi oldu, ev bakıyorum bu aralar, işe emlakçı karıştırmamak niyetimi pekiştirmiş oldunuz.
    geçmiş olsun diyorum size, hayırlısı ile kısa zamanda sonuçlanır, boşa para ödememiş olursunuz inşallah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. emlakçıya para vermektense avukata para vermeyi tercih ediyorum. umarım kazanırım teşekkür ederim iyi dilekleriniz için..

      Sil
  6. Allah yardımcın olsun. Herkese yararı olacak bir paylaşım canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle bende yararlı olacagını ve böyle emlakcılara güvenilmemesi gerektiğini düşünüyorum.

      Sil
  7. Çok geçmiş olsun.Artık insanlarımız iyice bozuldu.Kime güveneceğimizi şaşırdık..

    YanıtlaSil
  8. Çok geçmiş olsun çok başı boş bırakılmış bir sektör devletin bir düzenleme getirmesi şart bu emlakçılara hepsi bir değildir ama bu tarz sorunlar çok fazla kişinin başına geliyor maalesef :((umarım biran önce bu sorunu haledersiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hepsi bir değildir ama bilmek ve tedbir almak gerekiyor maalesef teşekkürler.

      Sil
  9. Merhabalar.

    Önce çok büyük geçmiş olsun. Bu olay hangi şehirde oldu? Ben de Ankara'da emlakçılara hep takılırım, hatta devamlı bürosuna gidip geldiğim bir emlakçı ahbabım var, sizin anlattığınız gibi hiç böyle bir muamele yaşanmadı. Bir kere size ev baktırıyoruz diye hem de imzalı bir işlem, böyle bir muamele asla olamaz. Yazının devamı var mı? Yoksa hikayeniz bu kadar mıydı? Bir gelişme yaşarsanız ara ara blog sayfanızda hikaye edin lütfen. Herkesin böyle bir olaya vakıf olması gerçekten bir ihtiyaç.

    Bakın emniyet, savcı, hakim rolüne girip telefon ile insan soyanlar ne kadar reklam edildi. Hergün emniyetten telefonlarımıza mesajlar geldiği halde, insanlarımızın nasıl basiretlerini bağlayarak ellerindeki paraları çalıyorlar.

    Bunlar emlakçı değilmiş ki, resmen bunlar senet mafyasıymış. Değerli kardeşim. Ortada hol yok, yumurta yok, herhangi bir senede imza atılır mı? Bundan böyle sakın senetli ve imzalı iş yapmayın. Diğer alış-verişlerinizde de öyle yapın. Senetli, sepetli işe asla bulaşmayın. Bu şekilde alış-veriş yapmak çok tehlikelidir.

    Tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyor, Cenab-ı Hakk'ın yar ve yardımcınız olmasını diliyorum.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim. İstanbul beylikdüzünde diyebilirim sadece ismini şimdi vermiyorum cünkü mahkeme aşamasındayım. Aslında zorlamayla oldu diyebilirim imza atma işini yoksa isteyerek atılmış bir imza değildi ve işlerin bu raddeye geliceğini düşünmedik. diğer gelişmeleri de muhakkak bloğumda paylaşıcağım. iyi dilekleriniz için teşekkürler herşeyde bir hayır vardır umarım bunda da olur.

      Sil
    2. Merhabalar Efendim.
      İstanbul Beylikdüzü, daha önce ziyaret ettiğim bir yerdi. (Kumcular Kooperatifi Siteleri) Elbette sonuca ulaşılan bir işi için sonradan tarif etmek ve akıl vermek kolay.(Benim yaptığım gibi). Önemli olan o aşamaya gelmeden önümüzü görmektir. İnşAllah ben de hayra yorumluyorum. Sonuç ta kazanan siz olacaksınız ama, biraz size çamur çiğnetecekler galiba. Ama yitik bulununca emek zayi olmazmış. Cenab-ı Hakk, yar ve yardımcınız olsun. O zaten hep mazlumun yanındadır. Siz O'na inanın ve güvenin. O Sizin inancınızı ve güveninizi boşa çıkarmayacaktır.

      Selam ve dualarımla.

      Sil
  10. Çok geçmiş olsun,üzüldüm böyle fırsatçılar var maalesef inşallah gereken cezayı alırlarda birdaha böyle bir işe kalkışmazlar.

    YanıtlaSil
  11. Geçmiş olsun, inşallah hayırlısı ile lehinize sonuçlanır herşey..

    YanıtlaSil
  12. Ayyyy benimm kuzum neler olmus boyle cok gecmis olsun dikkat edin!!

    YanıtlaSil
  13. Geçmiş olsun! Bu emlakçıların hepsi böyle! Özenle dolandırıcılıktan hapis yatmış olanlar, çıkınca emlakçımı yapılıyor merak ediyorum doğrusu! Tam da ev arama sürecindeyken ve emlakçılarla ilgili blogumda böyle bir yazı yazacakken karşılaştım yazınızla. Sanırım link vermemde sakınca olmaz? Tekrar geçmiş olsun, bosugraslamuduru.blogspot.com, bana da beklerim.

    YanıtlaSil
  14. insanların o an içinde bulundukları durumdan istifa ederek komisyonculuk yapmak ve bu şekilde para kazanmak nasıl bir meslek olarak adlandırılabilir açıkçası hiç bilemiyorum.ben emlakçının direttiği bedeli ödememek uğruna kapora yakıp o evi almaktan vazgeçmiş biriyim.inanın bana fırsatçılık değil de nedir yaptıkları iş?
    Sonuna kadar uğraşın desem de senedi imzaladığınız için uzunca bir zaman buna mesai harcamak gerekebilir.Geçmiş olsun size!
    sevgiler

    YanıtlaSil