20.11.2013

DOLANDIRICI EMLAKÇI 2


  İcra yazısı ile kaldım öyle. Şimdi ne yapacaktım. Tabi ki yasal haklarımı kullanacaktım. İcra yazısına yedi  (7) gün içerisinde cevap vermem gerekiyordu. Cevap vermediğim takdirde borcu kabullenmiş oluyordum. Avukatlar ile konuştum ve dilekçemi hazırladım. Bütün avukatlar sözleşmenin çok sıkıntılı bir sözleşme olduğunu söylediler. Ama kafaya koymuştum bir şekilde yasal bütün haklarımı arayacaktım. İnsanlar bana kazanamazsın dese de umursamadım. Öncelikle cevap dilekçemi yazdım. Sonrada savcılığa gidip suç duyurusunda bulundum.  Karşı tarafın avukatı bir arkadaşımın askerlik arkadaşı çıktı. Ve bu sebeple bize samimi bir şekilde herkese aynı işlemi yaptıklarını hedeflerinde olanın icra yazısına 7 gün içinde cevap veremeyecek olan saf insanlar olduğunu söyledi.

  Bizim savcılığa vermemiz ile tahmini bu iş bitti dedi. Çünkü karşı taraf dava işine girmek istemezmiş. Birkaç gün sonra bizi arayacaklarını çekil bu davadan diyeceklerini kendi avukatları söyledi. Yani tamamen korkutmaca. Biz de yazıyı görünce ne yapacağımızı düşündük. Amaçlarına uygun hareket ettik. Olmazsa parayı ödeyelim yakamızdan düşsünler dedik. Ama sonra içimde ki ses hakkımı sonuna kadar aramamı kaybedeceksem bu şekilde kaybetmem gerektiğini söyledi.


Şu an ki durum budur. Bakalım bundan sonrası nasıl olacak??

Yeni bir blog yayında insan kaynakları ile ilgili daha çok bilgi için... ZEYNEL ABİDİN AKYOL..

14 yorum:

  1. Kesinlikle pes etme. Ne oluyorsa birileri hep umursamadığı için oluyor. Sonuna kadar git. İnsanları böyle dolandıramazlar. Eğer dava işine girmiyorlarsa sizden o parayı almayacaklar. Siz hakkınızı olan alın. İmzayı bir şekilde yok etsinler. Resmi olarak borcu yoktur gibi bir belge alın. Yoksa devam edin. Onların çekincesi var, onları da siz korkutun bu şekilde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendimi garantiye almadan bu davadan çekilmeyi düşünmüyorum. Ayrıca kaptırmış olduğumuz 1.000,00 TL var bu parayı da faizi ile kendilerinden tahsil edeceğim. Artık dava kamu davasıdır. Yorumunuz ve desteğiniz için teşekkür ederim.

      Sil
  2. en iyisini yapmışsın hakkınızı arayın pabuç bırakmayın bunlara ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakkımı sonuna kadar arayacağım. Desteğiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  3. Şok oldum okurken , bence en doğrusunu yapmışsınız kesinlikle pes etmeyin.
    İnanamıyorum bu insanları böylesine rahat insan dolandırmayı hak görmelerine!
    Çok geçmiş olsun şimdiden!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dava sürecimiz bitsin kendileri artık kimseyi dolandıramayacak. Bunun için elimden geleni yapacağım. Sağolun. Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  4. Yazının ilk kısmını bu yazıdan sonra okudum ve bişey dikkatimi çekti. Size 1000 TL lik senet için kambiyo takibi mi yapılmış yoksa sözleşmeye dayalı ilamsız takip mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlamsız takip gönderildi. Senedin üzerinde yazan 1.000,00 TL tutarı ödedikten sonra senedimiz bize verildi. Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  5. Keşke bu detayları blogda iş bitene kadar paylaşmasaydın. Yerin kulağı var derler.
    Hakkını sonuna kadar aramalısın zaten dava işine girseler bile bu tarz kandırmacalar çok olduğu için kaybederler. Ya da zaman aşımına uğrar. Ticari itibarlarının zedelenmesi de cabası.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Firmanın adını paylaşmamam sonrası için sıkıntı çıkmasın diyedir. Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  6. Merhabalar.

    İnşAllah, bu davayı haklı olduğunuz gibi de kazanacaksınız. Sonuna kadar devam edin. Adamların durumu belli kumpas kurmuşlar, insanları dolandırmaya çalışıyorlar. Siz hakkınızı aradığınız sürece, Cenab-ı Hakk'da sizinle beraber olacak ve asla sizi terk etmeyecektir.

    Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Desteğiniz ve duanız için çok teşekkür ederim.

      Sil
  7. Helal olsun valla sana, böyle adi insanlara pabuç bırakmamak lazım..

    YanıtlaSil