9.10.2013

ANLAŞMALARINIZA SADIK KALMANIN GÜCÜ


Hayatınızda yaptığınız en önemli anlaşma kendimizin KİM OLACAĞINA dair verdiğimiz karardır. Hayatta deneyimledikleriniz kendinize dair hissettiklerinizin yansımasıdır. Kendimize verdiğimiz değerin sınırlarını hayattan alacaklarınızı, Kendinizi nasıl tanımlayıp gördüğünüz ise bolluğun size akış kanalını belirler.

Tekrarlayacağım hayatta yapacağınız en önemli anlaşma. Kendinizle yapacağınız anlaşmadır. En büyük keşif ise kim olacağınıza karar vererek hayatınızın kalitesini değiştirme gücüne sahip olduğunuzu bulmaktır.

Başkalarıyla yaptığınız her türlü anlaşma, aslında o ilişkide kim olacağınıza karar vererek kendinizle yaptığınız bir anlaşmadır.

Şimdi işin komik yanına geldik. Yerine getiremeyecekleri sözler veren ne kadar çok insan vardır. Verdikleri sözleri bozarak kendilerine ne kadar zarar verdiklerini görmezler bile. Bu alışkanlık hayatta başarılı olmak için gerekli olan öz saygıyı yerle bir eder. Kendi ağzımızdan çıkan sözlere biz güvenmedikçe başarılı olmak mümkün değildir. Bu tip kişiler kendilerini ayaklarından vururlar ve yarışı neden kazanamadıklarını merak ederler.

Konuştuğumuz zaman söyledikleriniz ben buyum demektir. Sözünüzü tutamadığınızda söylediğinizse, 'Hımmm sanırım ben öyle değilmişim' dir. Bir randevuya geç kaldığınızda yapacağınız şeyi yapamadığınızda kendinize zarar .

Sözünüzü artık ciddiye alınmadığında, siz kim olursunuz? Bunu düşünün ve kendiniz için bu soruya cevap verin. Sonra da kendinizle yeni bir anlaşma yapın.

Bu güzel yazıyı aldığım yeri hatırlamıyorum. Defterimde yazılı durur senelerdir. Ve okudukça anlarım. Kendime verdiğim söz çok önemli. 

               

facebook: yağmurun dünyası

3 yorum:

  1. merhaba, gerçekten güzel bir yazıymış, öyle ama, insan verdiği söz ile aslında ben buyum ve böyleyim diyor yapamadığında ise bunun ben böyle değilmişim demek olduğunu farketmiyor ve hala aynı hatayı yapmaya devam ediyor .. oldukça düşündürücü bir yazı teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yapıcağımız ve yapamıyacağımız şeyleri yani kendimizi iyi tanımamız gerekir. Bir şey olmuyorsa olmuyordur çok da zorlamamak gerekir bence :))

      Sil
  2. evet aslında zorlamak nereye kadar bilemiyorum, olmayacaksa bırakmak lazım zaten mümkünse illa gelir bulur kişiyi ve olur. zorlamamak daha iyisi sanırım haklısınız :)

    YanıtlaSil