7.10.2013

GÜÇ DURUŞU


Hayatta sadece 3 sorunumuz var: Para, sağlık ve İlişkiler... Ve şimdi tam 3 dakika ve 3 adımda sorunlarınızı çözerek başarıyla mutluluğu yakalayacaksınız. Gelin hemen başlayalım..

Eğer bir niyet varsa, bir çıkış yolu mutlaka vardır.


Bir sorunun ne derece kolay veya zor bir şekilde çözüme ulaşacağını, bizim ona olan bakışımızı belirler. Bizde stres yaratan şey aslında sorunun kendisi değil, sorun hakkında ne düşündüğümüzdür.

İlk prensip sorunla bağlantıyı kesmektir. Soruna takılı kaldığın sürece onu çözmek veya çözülmesini beklemek çok zor bir hale gelir. Bu tıpkı teknen iskeleye bağlıyken kürek çekmeye benzer.

Bir sorunu düşünmemeye çalışmanın, onu aslında daha fazla düşünmeye yol açmaktan başka bir işe yaramadığını söylemekte çok haklısın. Şimdi birkaç dakika boyunca 'fil' kelimesini aklına getirmemeye çalış bakalım ne olacak. Onu ne kadar çok aklına getirmemeye çalışırsan, o kadar çok aklına gelecek.

Sadece Özgürlük heykelini ya da hoşuna giden beşka bir deneyimini düşün böylece filler anında kaybolacaktır. Bir sorunu düşünmeyi bırakmak için, sadece dikkatini hoş bir anıya yönlendir böylece o sorun düşüncende artık bir yer kaplamayacaktır. Bir yer kaplamayacak çünkü aynı yerde iki ayrı düşünce için yer yoktur. Bu, canını sıkan şeyden uzaklaşmak ve odağını değiştirmek için çok önemli bir yoldur.

Sorununa bir bak. Onu incele ve yapabileceğin bir şey olup olmadığın hakkında düşün. Eğer varsa ve sana doğru geliyorsa devam et ve gerekli adımı at. Eğer o anda herhangi bir şey yapmak için kendini güçsüz hissediyorsan, sorundan bir süreliğine kendini uzaklaştır ve başka bir şeye geç. Sorununla yatıp sorununla kalkma. Sadece bırak bir süreliğine öyle kalsın.

OLUMLAMA

Bir sorun hakkındaki görüşünü değiştirmen yeterli değildir. Bunu sürekli muhafaza etmelisin çünkü korkuların çok olduğu yerde olumlu düşüncelere tutunmak zorlaşır. İşte böyle zamanlarda olumlamaları kullanırsın.

Olumlama: Gerçek olan bir şeyin, inanmak ve kabul etmek için can attığın bir şeyin beyanıdır sadece.

Ben Evrenin bir coçuğuyum. Bir sıfatla mutlu olmak ve kendimi gerçekleştirmek benim doğuştan hakkımdır. Bu hakkımı keyif ve Şükranla talep ediyorum.

Korku ve şüpheden kendini uzaklaştırmak için olumlamaları kullanın.

Zihnin görevi sana hizmet etmektir. Senin görevin ise seçimler yapmaktır.

'Mutluluk bir seçenek iken neden mutsuz olasın?'

İstediğin herşey gerçekleştiğinde nasıl hissedersen aynen öyle hissettmeye başla. En büyük sorunun çözüldüğünde nasıl hissedersin, aynen o şekilde hisset.

Birinci adım: Odağını değiştir. 

İkinci adım: Senin dünyanda herşey yolunda olduğunu nasıl hissedersen aynen öyle hisset.

Üçünçü adım ise: şükret...

En zor kısmı ise kendi yolunda çekilmeyi öğrenmek olacaktır.

Gerekli adımları atmalı ve sorunların için elinden gelen herşeyi yapmalısın. Bu çok önemlidir ve hepimiz için geçerlidir. Fakat bunun yanı sıra, Güç duruşu' nu her gün, günde bir kaç sefer uygula.

Bu egzersizi Ruhun için multivitamin olarak düşün.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder