20.04.2014

SİZİ ZAYIFLATABİLİRİM...


Diyet yapanların büyük çoğunluğunun, diyeti sona erdiklerinde başlamadan öncekinden daha fazla kilolu oldukları saptanmıştır.

Sahip olmayı istediğiniz bedenden sizi neyin uzaklaştırdığını keşfetmekle kalmayacak, aynı zamanda şimdiye kadar bulunmuş en basit ve etkili kilo verme sistemini öğreneceksiniz.

Ya istediğinize ulaşmak için çaba harcarsınız ya da ulaşmamak için bahaneler üretirsiniz.

Bir şeyi açıklığa kavuşturarak başlayalım:

Neyi, nerede, ne zaman ya da ne kadar yiyebileceğiniz konusunda yaptırımda bulunan her sistem diyettir.

Diyet yapmayı unutun. Sonsuza dek. Diyetler, şişmanlama ve kendini kötü hissetme dersleri gibidir.

Altın kural 1:

Acıktığınızda yiyin.

Altın kural 2:

İstediğinizi yiyin.

Altın kural 3:

Bilinçli yiyin ve her lokmanın tadını çıkarın.

Altın kural 4:

Doyduğunuzu hissettiğinizde, yemeyi kesin.

Bu yol boyunca bir ya da iki kez kuraldışı davranacağınızı bilmeniz önemlidir. Aceleyle bir sandviç atıştıracaksınız, sinirlerinizi yatıştırmak için yiyeceksiniz ya da tıka basa tıkınacaksınız.

Bu noktada bir seçim yapabilirsiniz:

Hiç bir şeyi beceremediğinizi ve asla değişmeyeceğinizi düşünerek kendinizi hırpalayabilir. (Geçmişte yapmış olduğunuz gibi) ve pes edebilirsiniz.

                      YA DA:

Gevşeyebilirsiniz, gülümseyebilirsiniz, bunun olacağını söylediğimi kendinize hatırlatabilirsiniz ve aç olduğunuzda istediğinizi yeme düzenine, her lokmanın tadına varmaya, doyduğunuzda durmaya geri dönebilirsiniz. Her ne olursa olsun, daima önerilerimi uygulamaya devam edin.

NE YERSEK OYUZ VE AYNI ZAMANDA NE DÜŞÜNÜRSEK DE OYUZ....


'Dünya da sevildiğinizi hissettirecek ve iyi hissetmenizi sağlamaya yetecek kadar kurabiye yok.'

Nasıl göründüğünüzü değiştirmek istiyorsanız öncelikle doğal bedeninizle barışmalısınız. Aslında bedeninizi olduğu gibi kabullenmeye başladığınızda bedeninizin nasıl kolaylıkla değiştiğine hayret edeceksiniz.

Özetle:

İstediğiniz bedene ulaşmak için sahip olduğunuz bedenle arkadaş olmak zorundasınız.

Dışarı çıkıp sözde diyet uzmanlarına, 'Ne yemeliyim?' diye sormak yerine içinize dönüp kendinize, 'Beni yiyen nedir?' diye sormalısınız.

Egzersiz:

Gayret yoksa kazanç yoktur; biraz çaba ile inanılmaz kazançlar elde edilir.

İlginç bir araştırmada, araştırmacı yazar Dr. James Hill on sekiz ile elli yaş aralığındaki bir kadının her gün attığı ortalama adım sayısının sadece 5000'in biraz üzerinde olduğunu keşfetti. Daha da etkileyici olanı ise araştırmanın, fazla kilolu insanların, sağlıklı bir kiloyu koruyanlara oranla günlük 1500 ile 2000 adım daha az attığını ortaya çıkarmasıydı.

Bir an bu konuda düşünün- sadece günde 2000 ekstra adım fazla kilolu olmakla ince olmak arasındaki farkı yaratabilir!

Eğer günde kaç adım attığınızı merak ediyorsanız herhangi bir spor mağazasından basit bir pedometer satın alabilirsiniz. 

Hissedebildiğiniz her açlık öğrenilmiş bir davranıştır....

Kitabın içinde yer alan ZİHİN PROGLAMA CD si de bulunuyor bence çok yararlı bir kitap belki sonra paylaşabileceğim uygulamalarda bulunuyor. İçinde bu kitabı sadece okumayla zayıflamış insanlara da yer verilmiş bu da çok ilgi çekici. 




2 yorum:

  1. Çok güzel bir paylaşım efendim .Ben o tarz besleniyorum henüz 75 i geçmedim .:D

    YanıtlaSil