5.08.2012

PARA KAZANMA VE KULLANMA SANATI


Para sayesinde, insan istediği yerde yaşamak imkanı sağlar ve bütün isteklerini karşılayacak duruma gelir. Ailesine rahat bir ev ve yaşantı sağlayabilir. Böylece kendisi de belirli bir noktaya kadar özgür yaşama imkanına kavuşur. Böylece başka kişilerin denetim altında bulunmaktan kendini büyük ölçüde kurtarır.
    Para, insanı yoksulluğun tüm baskılarından kurtarır. Zengin bir kişi, isterse seyahate çıkar ve dünyayı gezer. Çocuklarının iyi bir eğitim almasını sağlar. Kısaca söylemek gerekirse zengin bir kişi, hayatını yüksek bir düzeyde geçirebilir.

PARA NASIL KAZANILIR??

"Amerikan Business" adlı dergi, "Elli Meslekte İlk Adım" başlıklı bir yazısını yayınlamıştı. Elli büyük şirketin başında bulunan elli iş adamı ile görüşmüş. Bu İş adamlarına işe nasıl başladıkları sorulmuş.
Elli iş adamının yanlız 22 si kolej ya da üniversite öğrenimi görmüştü. Geri kalan 28 sinin ise lise ya da daha az öğrenim gördüğü anlaşılmıştı. Bunların arasında yedi iş adamı katiplik ve beş kişide gazetecilik yaparak hayata atılmıştı. İş adamlarından beşi satıcı, üçü avukat ve üçüde mühendisti. ikisi muhasebecilik, ikisi hademelik, ikisi çıraklık, ikisi öğretmenlik, ikisi de ilancılık yapmıştı. Aralarından biri makineci çıraklığı, biri telgraf operatörküğü, biri araba söförlüğü, biri kimyagerlik yoluyla iş hayatına atılmıştı. İçlerinden üç ya da dördünün tarlalarda çalıştıkları akla gelebilir; ama bu elli iş adamından hiçbiri bu işleri yapmamıştı.
İşte bu listeden anlaşılacağı gibi bir gencin iş hayatına nereden girdiği hiç önemli değildir. Makineci çırağı olarak iş hayatına atılan kimse buğün Amerika Birleşik Devletleri nin gümüş sanayinde söz sahibi işadamı buğün 51 yaşındadır. Demek ki bir genç insanın yapacağı ilk iş hiç önemli değildir. Çünkü genç kişinin bu işte uzun süre kalması gerekmez. İlk iş gençlerin ilerleme merdiveninde ilk basamaktır ve gençler bu basamaktan başlayarak yukarılara çıkmanın çarelerini arayacaklardır.

"Bir kimse işine bağlılıkta samimi olur ve işin başarılı bir biçimde sona ereceğine güven duyarsa o kimse kuşkusuz büyük bir geleçeğe adaydır."
                     
                                                                     japon yazar Serji  Noma

Yaratıcı bir işle meşgul olan insan için en iyi ve en olumlu çalışma biçimi, hem çalışmak, hem dinlenmektir. Dinlenmek çalışma hayatında en önemli kuraldır...


HARCAMALARINIZIN HESABINI BİLİNİZ....


Bir insan harcamalrına karşı dürüst olmalıdır. Her harcamayı geresiz görerek kısmaya çalışmak da çok büyük hatadır.
Harcama konusunda en doğru hareket biçimi, gelir getiren harcamaları, gelir getirmeyen harcamalradan ayırmaktır. Bir insan tüm harcamalarını incelediği zaman eline bir siyah ve bir de kırmızı kalem almalıdır. Siyah kalemle kar getiren harcamalrını, kırmızı kalemlede kar getirmeyen harcamaları işaretlemelidir. Zaten zararı göstermek için kırmızı kalem kullanmak adet olmuştur....
Bu işaretlemeler yapıldıktan sonra kar getirmeyen harcamaları durdurmaya çalışmalıdır. Aynı hatayı tekrar etmemek için bu iş gereklidir.

Para harcamak ya da harcamamak değildir.Asıl sorun karı artırmaktır. Harcama rakamının ne olduğu bilinmezse harcamayı kısmaya da imkan bulunmaz....

SAĞLAM BORÇ ORANI

"Borcun, borç alana yaptığı etkiler hem fizyolojik ve hem de psikolojiktir. Yani borç hem bir gıdadır, hem de bir ilaçtır, hem uyandırıcıdır, hem insanı hareketlendirir, hem yavaşlatır. Kişilere hem yardım eder, hem onları yakar. Borç hem devlet kurar, hem tepetaklak yuvarlandırır."

Kitapta vurgulanmak istenen konu; İnsan ancak çalıştığı zaman mutluluğa kavuşur. Hatta mücadele etmeyi sürdürdüğümüz ve gündelik ekmeğimizi kazanmak için uğraştığımız ya da toplum için yararlı bir iş yaptığımız zaman, zengin oldukları için artık bir işin peşinde koşmayan kişiler, bize gıpta ederler.

DÜNYA DA HİÇ KİMSE ÇALIŞMADAN PARA KAZANAMAZ.

Ve kitapta daha nice güzel bilgi bulunmaktadır okumanızı tavsiye ederim....

4 yorum:

  1. bu yazarın kaç parsı varmış bana ondan haber versin(: bakalım kelin merhemi var mıymış, sonra okuyalım:)

    YanıtlaSil
  2. Değerli paylaşımın için teşekkürler arkadaşım.

    Blogumda mis kokulu bir çekiliş düzenliyorum,katılırsan sevinirim.

    http://aishasbazaar.blogspot.com/2012/08/aishas-bazaardan-hediye-paketi-kazanmak.html

    Selamlar,Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. keske boyle yazmayla olsa aynı secret gıbı:)

    YanıtlaSil
  4. çok qüzel bi yazıydı çok doqru şeylere değinmişsin =) =)
    Bende beklerim sevgiler http://mervenindnyasndankareler.blogspot.com/

    YanıtlaSil