19.08.2012

SECRET....



SECRET, kimine göre palavra kimine göre gerçek… Yazıyı okuyun ve hangisi  yalan bana söyleyin…Yazdığım yazıların altına yorum olarak yazılan "secreta çok benziyor" lafından sonra dedim secret neydi bir hatırlayalım... Bu arada ben inanmıyor değilim. Bir çekim yasası diye bir yasa var bence... Buyrum okuyun. Kitaptan alıntılar....
Ne düşünürsen hayatına onu çekersin…

Büyüklerimizin dediği gibi, kötü düşün kötü olsun, iyi düşün iyi olsun.

Benzer benzeri çeker. Para parayı çeker.

Çekim yasası nasıl çalışır.

Olmasını istediğiniz şeylere dair düşüncelerimizi sıkı sıkıya tutunmak ne istediğimizi kafamızın içinde tam olarak netleştirip kesinleştirerek. Çekim yasasını başlatabilirsiniz.
Hayatınızda değiştirmek istediğiniz herhangi bir şey varsa, düşüncelerinizi değiştirin frekansınız değişsin.

Aza kanaat etmek ve şükredecek ne kadar çok şey olduğunu düşünmek eksi yönde ilerletmez aksine artı yönünde ilerlersiniz.

“Düşüncelerinizi dinleyin, söylediklerinize kulak verin.”

Düşündüklerinizi yazın ve yazdıklarınızı okuyun.

Fark edelim ya da etmeyelim, zamanımızın çoğunu düşünerek geçiriyoruz. Biriyle konuşuyor veya birini dinliyorsanız; o an düşünüyorsunuz demektir. Gazete okuyor veya televizyon izliyorsanız düşünüyorsunuz. Geçmişe dair anılarınızı hatırladığınız da; düşünüyorsunuz. Geleceğe dair plan yaptığınızda; düşünüyorsunuz. Araba kullanırken ya da sabahları hazırlanırken de düşünüyorsunuz. Bir çoğumuzun düşünmeye ara verdiği tek zaman dilimi uykuda olduğu zaman dilimi olmakla birlikte, çekim kuvvetleri uykuya dalmadan önce düşündüklerimiz üzerinde çalışmaya devam ederler. Uyumadan önce iyi şeyler düşünmeye çalışın.

Bütün düşüncelerimiz anında gerçekleşmiyor. Aksi taktirde başımıza gelmeyen kalmazdı. Gecikme faktörü bize yardımcı olarak isteklerimizin üzerinde düşünüp, onları yeniden değerlendirmemize ve yeni seçimler yapmamıza fırsat tanıyor.

Kendinizi iyi hissetmeniz gerçekten çok önemli; çünkü bu iyilik duygusu sizden Evren’e yayılan ve kendisini çoğaltarak size doğru çekilen bir sinyal. Böylece kendinizi mutlu hissetmeyi başardıkça, mutlu olmanıza yardımcı olacak faktörleri de daha çok kendinize çekecek, gittikçe daha çok yükselebileceksiniz.

Olduğumuz her şey, düşünmüş olduklarımızın sonucudur.

                                                                        Budha

Para kazanmak için Para verin.

İlişkilerin sırrı

Siz kendinizden hoşnut olmadıktan sonra, başkalarının sizinle birlikte olmaktan hoşnut olmasını nasıl beklersiniz.

Bir ilişkiyi kendinize çekmek istediğinizde, düşünceleriniz sözleriniz, davranışlarınız ve yaşadığınız mekanın bu arzunuzla çelişmediğinden emin olun.

Kendinizi sevip sayın. Kendinizde beğendiğiniz özelliklere odaklandığınızda çekim yasası sizinle ilgili bu güzellikleri size artırarak geri dönecektir.

Sağlığın sırrı

Bir hastalığınız olduğunda, dikkatinizi hep bir hastalığa yöneltip, insanlara bundan bahsedersiniz. Bunun sonuncunda daha fazla hastalıklı hücre yaratırsınız. Mükemmel sağlıklı bir bedenin içinde yaşadığınızı düşünün. Bırakın hastalıklarla doktorlar ilgilensin.

Dünyanın sırrı

Rahibe Teresa çok zeki bir insandı. “Savaş karşıtı bir toplantıya asla katılmayacağım, beni barışa dair toplandığınızda davet edin.” Demiştir.

Eksiklerimiz olduğunu söyleriz; çünkü görüş gücümüzü açarak çevremizde kileri görmeyiz.

“Yapabileceğini de düşünsen, yapamayacağını da düşünsen, her iki durumda da sen haklısın.”

Mutluluğunuzun peşinden gidin, her tarafınız duvarlarla kaplı olsa bile, Evren size kapılar açacaktır.

Şimdi mutlu olun, Şu an kendinizi mutlu hissedin.

Neşe, sevgi, özgürlük, mutluluk, kahkaha olay budur. Size göre mutluluk, orada oturup bir saat boyunca meditasyon yapmaksa, bunu yapın. Mutluluğu peynirli sandviç yemekte buluyorsanız o zaman yiyin.

Hayatınıza ait karatahtaya istediğiniz her şeyi yazabilirsiniz.

SEÇİM SİZİN J

6 yorum:

  1. İnanmak istiyorum bu Secret felsefesine :)

    YanıtlaSil
  2. kim ne derse desin ben inanıyorum hatta inanmaktan öte biliyorum. bu kitaptan birçok şey uyguladım ve gerçekleştirdim

    YanıtlaSil
  3. inancın önemi büyük... tedavi edilemez denilen hastalıklar, olmaz denen düşler bazen inançla gerçekleşebiliyor... tavsiyenizi dikkate alıp kitabı edineceğim....

    YanıtlaSil
  4. Kitap o kadar güzelki ilk çıktığunda bir günde okuyup bivitirmiştim ve herzaman gözümün önünde durur ara ara açar denk gelen sayfayı okurum içinde yazılan herşeye inancım sonsuz inanmak ve istemenin ne kadar önemli olduğunu anlaran çok güzel bir kitap ....

    YanıtlaSil
  5. Merhaba,

    Bayramınız Kutlu Olsun…

    Bloglar Mahallesi (http://bloglarmahallesi.com/index.html) projemiz kapsamında;

    Bloglar Listesi ve/ya Muhtarlık üyesi olduğunuz için, Bloglar Listesi ve Blog Katolog sayfalarınız hazırlandı.

    Bloglar Listesi Sayfanıza ulaşmak için:
    http://bloglarlistesi.blogspot.com

    Blog Katalog Sayfanızın linki :
    http://kisiseldusunceler.bloglarmahallesi.com/yagmurundunyasi.html

    Lütfen bir göz atarak;
    a) değişiklik isteklerinizi
    b) kategorisinde düzeltme gerekliyse
    c) eğer başka ketegorilerde de olması gerekliyse bunların hangileri olduğunu
    d) http://katalog.bloglarmahallesi.com/blogkatalogindex.html sayfamızdaki mevcut kategorilerden/temalardan farklı bir kategoride olduğunuza inanıyorsanız lütfen bu kategori ve/ya tema adını bildirin açalım…

    Sayfa içeriğini, arzu ettiğiniz her zaman güncelleyebilir ve değiştirebilirsiniz.. Bu tarz istekleriniz için muhtar @ bloglarmahallesi.com adresine mail atmanız yeterlidir.

    Bizim Bloglar Mahallesi (BBM) sitesi, dolayısı ile BlogKatalog ve Bloglar Listesi henüz yapılanmasını tamamlamadı, hızla ilerliyor…Önerileriniz, yorumlarınız ile hepimizin daha rahat kullanabileceği ve okuyucunun daha fazla beğeneceği bir hale getirmek isteriz. Desteğinizle daha geniş çevrelere yayılmak isteriz…

    BBM olarak 1Ağustos 2012 tarihinde bir kampanya başlattık. Blogum SESlendi adlı bu kampanyamızın amacı değişik nedenlerden dolayı okuyamayanlar için sesli postlar hazırlamak. Detaylarına ve SESlenen bloglara/postlara Blogum SESlendi Kampanyası
    (http://etkinlikler.bloglarmahallesi.com/bbmkampanyalari.html) sayfamızdan ulaşabilirsiniz..

    Ayrıca:
    Bloglar Listesinde yer alan isimlerin bazıları, Blog Star Seçmelerinde önerilen blogların isimleri olduğundan ve listeye otomatik alındıklarından dolayı veya sehven listeye alınmış olduğundan şu soruyu da sormak gereği duyuyoruz:

    Bloglar Listesinden ve/ya Blog sayfalarından kaldırılma talebiniz var ise lütfen bildiriniz ki sayfa/larınızı kaldıralım, ama bizimle kalırsanız daha mutlu oluruz…

    Sayfa/larınızı olduğu şekliyle onaylıyorsanız, değişiklik istiyorsanız veya sayfa/larınızn tamamen kaldırılmasını istiyorsanız lütfen en kısa sürede muhtar @ bloglarmahallesi.com adresine bildirin.

    İlgi ve desteğiniz için şimdiden teşekkür ederiz.

    Bizim Bloglar Mahallesi..

    YanıtlaSil
  6. Paylasiminiz icin tesekkur ederim. Cok guzel bir yazi. Secret kitabini ben de okudum.

    YanıtlaSil