13.05.2012

KENDİ MUCİZENİ YARAT!!!!


Size başımdan geçen mucizevi bir olayı anlatacağım ama biliyorum ki inanmayacaksınız!


Ünlü talk showcu Oprah Winfrey, programlarında sık sık "Düş panosu" diye bir şeyden bahseder. Hayatınızda görmek istediğiniz şeylerin fotograflarını kesip, bir panoya yerleştirip sonra da o panoyu gözünüzün önünde bir yerlerde tutmayı önerir. Bunun mucizevi sonuçları olacağını anlatır. 


Ben de çoğu kişi gibi bu anlatımı izler, ilginç bulur ama sonra unutur giderdim. Bir gün izlemenin ötesine geçip bu pano fikrini denemeye karar verdim.


Bir Oprah hayranı olarak, Oprah Winfrey'in resimlerini bir panoya yapıştırdım. Bunu yaparken bir gün onunla tanışmayı ve programına konuk olmayı diledim.


Oprah'lı panoyu evin göz önünde bir yerine koydum. Bekliyordum, acaba neler olacaktı?


O düş panosunu hazırladıktan sonra, hem de sadece altı ay sonra, Oprah Winfrey'in programına konuk olarak katıldım desem, inanır mısınız? 


HAYAT HİÇ BEKLEMEDİĞİNİZ BİR ANDA GÖSTERİR MUCİZELERİNİ.......


Oprah Winfrey hakkında bildiğim tek şey, onun TV sunucusu olduğuydu. Ancak kitabını okuduğum zaman sarsıldım. Başarı öyküsü beni çok etkilemişti. 


Hikayesi kısaca şöyle idi.


Oprah Winfrey, doğduktan sonra bir domuz çiftliğinde babannesinin yanında büyümüştü. Ayrı olan anne babasını bu sürede çok az görebilmişti. 12 yaşına geldiğinde annesi onu yanına almıştı. 


Bu evde küçük yaşta cinsel tacize uğradı, hamile kaldı. Çocuğu düşürdükten sonra devlet onu annesinin elinden aldı ve bir bakımevinde yerleştirilmesine karar verildi. Ancak bakımevinde yer yoktu. Bunun üzerine babası kızına sahip çıktı ve onun okumasını sağladı.


Oprah'ın ilk işi bir mağazada çalışmaktı. Bu dönemde beyazla konuşmasına ve kasaya yaklaşmasına bile izin verilmiyordu. 


Yıllar sonra o günleri anlatan Oprah şöyle diyecekti; 


"İyi ki bana öyle davranmışlar. Kimseyle konuşmamak öyle acıydı ki, ondan sonra ilk işimi radyo da aradım." 
Radyo da ki işimden sonra, yerel bir TV kanalında haber sunmaya başlamıştı. Bir haberde, yangında çocukları kaybeden bir annenin dramını sunarken ağlayınca, fazla duygusal olduğu gerekcesiyle işten kovuldu. 


Kovmakla yetinmeyip, ona "Çirkinsin, televizyona yakışmıyorsun, gözlerin birbirinden çok ayrık ve saçların çok kabarık" dediler!!!


Gözleri için yapabileceği hiçbir şey yoktu ama saçlarını düzeltmek isteyince, hepsi yandı ve bu yüzden bir süre kel kaldı. 


Başı o kadar büyüktü ki kafasına göre peruk bulamamıstı. Tam bu sırada sevgilisi onu terk etti. İşsiz, saçsız ve yalnız kalmıştı.


Henüz 36 yaşındaydı ve kendini başarısız görüyordu. İntihara karar verdi. Ama yapmadı; onu durduran geleceğe dair merak duygusuydu.:


"Acaba yarın neler getirecekti?"


Kitap bu acılı geçmişin ardından gelen, büyüleyici başarı öyküsüyle devam ediyordu. Oprah bugün ABD'nin en etkili 100 kişisinden biri haline geldi. İlk zenci kadın, dolar milyarderi oldu.


Bugün programında söylediklerine göre, kişisel gelişime ve kitaplara verdiği değer onu bulunduğu yere getirmişti. Bu nedenle hem TV programlarında hem de dergisinde kişisel ve ruhsal gelişime katkıda bulunacak konulara geniş bir yer ayırdı.


  Nüvide Gültuna Turgar Kitabından bir yazı çok etkileyici bir yaşam öyküsü.... Düş panosu mucizesini anlatmış ve oldu diyor. Sizde deneyin ne kaybedebilirsiniz ki :)))


Kendi Kutup Yıldızı'nı Bul kitabının ikincisini okuyorum şu anda.... Beğendiğim hikayelerini paylaşıcam birinci kitabından da olduğu gibi kısa kısa hikayelerden oluşuyor.

14 yorum:

  1. O düş panosunu hazırladıktan sonra, hem de sadece altı ay sonra, Oprah Winfrey'in programına konuk olarak katıldım desem, inanır mısınız?

    Bu konuda ayrı yok!? Merak ettim..

    YanıtlaSil
  2. :) çok keyifli bir paylaşım canım :) emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim beğendiğine :)))

      Sil
    2. hem de çoook beğendim :) son zamanlardaki paylaşımların çok hoş :) ilerleme çok güzel :) sen adım adım gelişiyorsun ben keyif alıyorum :)

      Sil
  3. Kitabın ilkini keyifle okudum ama ikincisini bulamadım..

    YanıtlaSil
  4. Ben kitabı d&r dan aldım orda bulabilirsiniz

    YanıtlaSil
  5. çok etkileyici gerçekten, Oprah tam bir azim örneği olmuş, bu kadar ilginç bir hikayesi olduğunu bilmiyordum.. düş panosu denemeye değer:)

    YanıtlaSil
  6. Hımmm ilginçmiş.
    Hiç bilmiyordum.
    Paylaşım için teşekkür ederim.

    Cahil anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  7. Demek ki, insan azmedince yapamayacağı şey yok...Hoş bir hikaye paylaşımız için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  8. Böyle şeylerin olup olmadığını merak etmiştim hep:) Blogger anneyim canım, takipteyim, beklerim bloguma :)

    YanıtlaSil
  9. Cok degerli bir paylasim olmus, tesekkurler.

    Ayrica merhaba,
    Ben luna.

    Sevgi ile.

    YanıtlaSil
  10. bunu hayalimde yapıyorum. zihnimde canlandırma şeklinde.
    :)

    YanıtlaSil