6.05.2012

HAYATIMIZDAKİ AYNI İLİŞKİLER


Hayatımıza baktığınız da "AAAA ben bu olayları sürekli yaşıyorum. Hep aynı tip insanlarla karşılaşıyorum" diyorsanız. Öncelikle yapmanız gereken TEPKİLERİNİZİ DEĞİŞTİRİN.

Tepkileriniz sizi yönetmesin siz tepkilerinizi yönetin. Karşınızda ki insana kızıyorsanız, Benim neye ihtiyaçım var diye kendinize sorun. Her olumsuz duygu, karşılaşılmamış bir ihtiyaçtan doğar. Neye ihtiyaçınız olduğunu veya hangi ihtiyaçınızın karşılanmadığı için sinirlendiğinizi bulduğunuz da karşınızda ki kişiye "Şuna ihtiyacım vardı ve bu ihtiyacım karşılanmadığı için şu davranışın karşısında sinirlendim" gibi, Kızdığınız kişi ile iletişim kurun.

Hayatınız daki inançlarınızı listeleyin. Beyniniz herşeyi geneller bir erkekten veya bayandan darbe yediğinizde "Bütün erkekler "kadınlar" kötüdür." yada "Bütün patronlar kötüdür" diyebiliriz. Oysa bu düşünceler ile yola devam eden bizleriz.

Varsayımlarda bulunmayın. "Bana çicek getirmedi, demek ki beni sevmiyor" demek yerine neden çicek getirmediğini öğrenmeye, anlamaya çalışın.

Beklediğiniz şeyi önce siz verin. İlgi bekliyorsanız, İLGİ, anlayış bekliyorsanız ANLAYIŞ... Yani bulmak istediğiniz şeyi önce siz yaratın. Küçük de olsa neleri değiştirebileçeğinize bakın... RUTİNİ KIRIN....

11 yorum:

  1. Düşüncen çok güzel.Deneyimlenmiştirde.Doğru noktalara parmak başmışsın..

    YanıtlaSil
  2. çok faydalı bir paylaşım olmuş canım :) teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. Bugün ihtiyacım olan şey bu yazıyı okumakmış. O kadar iyi geldiki...

    YanıtlaSil
  4. DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER :))

    YanıtlaSil
  5. Yazılarınızı gityat.com ‘ da paylaşabilir, kendi kanalınızı oluşturabilirsiniz. Sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız.

    YanıtlaSil
  6. Emeğine sağlıkkk.. =)

    YanıtlaSil
  7. Tüm kişisel gelişim adı altındaki öğretilerin baş şartı değilmidir zaten genellemelerden ve etiketlendirmelerden kaçınmak. Bunları yapmadığımız anda hayat değişiyor, güzelleşiyor...bizde çevremizdekiler de değişiyor, güzelleşiyor... Çok incelemeye fırsatım olmadı henüz ama bilin ki keyifle izleyeceğim blogunuzu. Asıl geliş sebebim ise şuydu...

    blogger anneler birbirini izliyor, ben seni izlemeye aldım, bende seni bloguma beklerim

    YanıtlaSil
  8. Hımmmm ben var ya ben.
    Dahiyim, dahi.
    Bunları yapmışım zaten. Paylaşım için teşekkür ederim.

    Mutlu anne Çiğdem

    YanıtlaSil