6.05.2012

ETİKETLENDİRME


Günlük yazanlarımız vardır elbet. Günlüklerde ben böyleyim, ben şöyleyim diye cümleler kurdunuz mu hiç, okuyun ve altını çizin...Ve değiştirin. KABUL ETMEYİN...

Konuşurken cümlelerinize dikkat edin, kendiniz için nasıl bir genelleme yapıyorsunuz. "Ben çok sabit fikirliyim." ya da "Ben çok zor konsantre olurum."

Diyelim ki, pasta yapmayı bilmiyorsunuz. Ancak pasta yapmanız gerekiyor. O zaman en iyi pasta yapan kendimi çağırıyorum ve kendimle bütünlüyorum.

"Ben yapamam", "bu zor" gibi  ifadeler kullanmak yerine diğer hallerinizi çağırıp bütünlediğinizde, henüz tanışmadığınız yanlarınızı keşfediyorsunuz. Böylece siz çogalırken, HAYAT KOLAYLAŞIYOR.

Kendimi "Ben tembelim, Ben çok para harcarım." gibi işime yaramayan etiketler kullanmıyorum.
Hayatımızda kendimizi etiketlediğimizden çok bir de Çevremizde ki insanların bize söyledikleri ve bizim kabul edip hayatımıza uyguladıklarımız, olaylara ise o gözle baktığımızda HAYAT ZORLAŞIYOR.

BEN GÜZELİM VE HEP İYİ İFADELERE LAYIĞIM. :)))

7 yorum:

  1. Bende her zaman güzel ifadeler kullanırım..ayrıca evet sen çok güzelsin..bu da benim güzelliğimden kaynaklanıyordur muhtemelen :)
    çok güzel..gülümsettin canım..

    YanıtlaSil
  2. harikaaa!!! :))))

    gelişmelerin çok olumlu yönde canım :) bravo :)

    YanıtlaSil
  3. Değmesin Yağlı Boya EMİNİM SENDE ÇOK GÜZELSİN CANIM BUDA BENDEKİ GÜZELLİKTEN GALİBA :))))

    YanıtlaSil
  4. HÜLYACIM SAOL CANIM EN KISA ZAMANDA GÖRÜŞÜCEZ SENİNLE :)))

    YanıtlaSil
  5. görüşelim tabiki canım :) ben her daim hazır ve nazırım :)))

    YanıtlaSil
  6. Yazılarınızı gityat.com ‘ da paylaşabilir, kendi kanalınızı oluşturabilirsiniz. Sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız.

    YanıtlaSil
  7. blogun çok ilginç :)

    bende beklerim :)

    http://shoeeobsessionn.blogspot.com/

    YanıtlaSil