2.11.2011

YAŞAMIN DAHA İYİ BİR YOLU VAR...


 Elinizde ki nimetleri sayın. Ve aslında ne kadar değerli bir insan olduğunuzu ve nelere sahip olduğunuzu bir düşünün. Gülümsemeler geri gelecek, güneş parlayacak, müzik çalacak ve Tanrı nın size bahşettiği yaşamı en güzel, en güçlü, en güvenilir ve en cesur şekilde yaşamaya başlayacaksınız....

  Hata yaptığınız zaman veya hayattan acı bir darbe aldığınızda çok uzun süre dönüp arkanıza bakmayın. Hatalar yaşamın sizi eğitmesidir. Hata yapma kapasiteniz hedeflerinize ulaşma kapasitenizle bir bütündür. Hatayı düşünmekle kimse birşey kazanamaz ve hatalarınız gelişmenizin yanlızca bir parçasıdır. Hatalarınızı üstünüzden silkeleyin. Arada sırada başarısızlığa uğramassanız hedeflerinizi nasıl bilebilirsiniz ki ? Hata yapmaktan kaçış yok...
 Saatler boyu süren zorlu çalışmalarınızı mutlaka ailenizle geçireceğiniz dakikalarla ödüllendirin. Onların size duydukları sevgiyi besleyin. Unutmayın çocuklarınızın sadece nasihate değil, örnek olacakları br maddeye ihtiyaçları vardır ve çocuklarınız için iyi yönlerinizi istikrarlı bir şekilde ortaya koymanız sizin gelişiminizi de hızlandıracaktır. Bir gün tüm dünyanın gözünden düşseniz bile, eğer sizi seven bir aileniz varsa, kazanan yine de sizsiniz demektir.


Gününüzü güzel düşünceler üzerine kurun. Eksiklikler sizi asla endişelendirmesin. Yoksa korkular ilerlemenize engel olur. Kendinize sık sık Tanrı nın yarattığı bir varlık olduğunuzu ve düşüncelerinizi genişletetrek her tür hayalinizi genişleterek her türlü hayalinizi gerçekleştirme gücüne sahip olduğunuzu hatırlatın.. Ucmaya karar verdiğinizde ucabilirsiniz, yenilgiyi asla kabullenmeyin. Kalbinizde ki büyük hayallerin yaşamınızı yönlendiren büyük projelere dönüşmesine izin verin.
              VE GÜLÜMSEYİN!!!
Her bir gün, bize Tanrı tarafından verilen özel bir hediyedir. Hayat her zaman adil değidir. Davranışlarınızı, planlarınızı ve geleceğinizi etkileyecek olan ıstıraplara, engellere ve dezavantajlara hiçbir zaman izin vermeyin.Kendinize acıma gibi kötü bir elbise giydirmeyin asla başarılı olamazsınız; sızlanma ve ağlama sesi başarı fırsatlarınız daima korkutur ve kaçırır. Bir daha asla buna izin vermeyin.


   Günlerinizi ve  geleceğinizi bir daha asla sıradan ve önemsiz işlerin peşinden koşturarak geçirmeyin; bu yüzden uğrunda gerçekten uğraşmanız gereken şeyler için vakit bulamayabilirsiniz. Bunu işiniz kadar yaşamınıza da uyğulayabilirsiniz. Sadece hayatta kalmak için geçirilen bir günde kutlama yapmak için hiç bir neden yoktur. Bu dünya da rutin yaşamınızı da çok ufak bir değişiklik yaparak başarıya ulaşabilecekken değerli zamanınızı boşa  geçirmek için bulunmuyorsunuz. Artık oyalayıcı işler yok.Artık başarıdan saklanmak yok. Gelişmek için zamanı bir kenara bırakın, mekanı da bırakın. Haydi şimdi, şimdi!! yarın değil....

 Bugünü sanki son gününüzmüş gibi yaşayın. Unutmayın ki aptallar takvimlerde sadece "yarın" ı görür. Dünkü hatalarınızı unutun ve yarın ki problemlerinizi görmezzden gelin. İşte bu kadar. Bügünü bu yıl içinde geçirdiğiniz en güzel gün haline getirin. Ve bir daha şu tarz üzücü kelimeleri asla söylemeyin: "Eğer tekrar dünyay gelseydim...."
Şimdi bayrağı elinize alın. Ve koşmaya başlayın!!
BU GÜN SİZİN GÜNÜNÜZ!!!

Küçük şeyleri ihmal etmeyin. Bir kaç dakika fazla harçamaktan, biraz daha fazla çaba sarf etmekten kaçınmayın. Küçük bir övgü veya teşekkür alaçağınız en güzel karşılıktır. Başkalarının ne düşündüğü hiç önemli değil. Sizin kendiniz hakkında ne düşündüğünüz her zaman en önemli konudur.Eğer kestirmeden gidiyor ve sorumluluktan kaçıyorsanız "elinizden geleni yapmayı" başaramıyorsunuz demektir. SİZ ÖZELSİNİZ. Bunu yapmalısınız.Küçük şeyleri asla ihmal etmeyin!!

 Kendinize ve yaşama sürekli gülün. Bunu alay etme veya kendinize acıma şeklinde değil, bir çözüm olarak, ağrınızı giderecek mucize bir ilaç, depresyonunuz için bir çare olarak yapın. Bu yöntem, o an için çok korkunç bir yenilği gibi görünen şeylere karşı yeni bir bakış açısı edinmenize yardımcı olacaktır.Sıkıntı, kaygı ve endişeleri içinde bulunduğunuzkötü duruma gülerek uzaklaştırın. Böylelikle zihniniz çözüm bulma konusunda daha berrak bir şekilde işleyebilecek, rahatlığa kavuşacaktır. Kendinizi çok fazla ciddiye almayın.
 Gün içinde herhangi  bir zaman en büyük hayalinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu nedenle her gün için hedfler belirleyin. Öyle uzun ve zor projeler değil. Ancak ufak tefek işler sizi aşama aşama gökkuşağınıza ulaştıracaktır. Eger isterseniz, bunları yazın, ama listenizi sınırlı tutun, yarına yarım işler bırakmak zorunda kalmazsınız. Unutmayın piramidinizi yirmi dört saatte kuramazsınız. Sabırlı olun. Gününüzün, en önemli hedefinize ulaşmaınız engelleyecek şekilde darmadağın olmasına izin vermeyin En büyük hedefiniz elinizden gelenin en iyisini yapmak ve daha sonra da başardıklarınıza sevinmenizdir.
 Hiç kimsenin sizin önünüze geçmesine izin vermeyin ve bütün gün zaferle dolaşın. Unutmayın ki, hiçbir kabiliyet, hiçbir özveri, hiçbir beyin, hiçbir karakter hata bulmakla yükümlü değildir. Dışarıda ki hiçbir şeyin, siz izin vermedikçe, sizin üzerinizde herhangi bir gücü yoktur.Zamanınız, nefret, kıskançlık ve gıbta gibi konularla savaşarak harcamayacak kadar değerlidir. Hassas yaşamınızı dikkatlice korumalısınız, sadece ALLAH bir çiceğe şekil verebilir, ama aptal bir çocuk onu paramparça eder.
Her zorlukta iyilik tohumları arayın. Bunu kendinize prensip edindiğinizde, geçmek zorunda kaldığınız tüm karanlık vadilerde size yol gösterecek çok kıymetli bir pusulaya sahipsiniz demektir. Kimi zaman yıldızlar bir dağın zirvesinden bile ayırtedilemezken, derin bir kuyunun dibinden kolaylıkla görülebilirler. İşte kimi zamanda zorluklar insana sorunlarla karşılaşmadığı müddetçe asla öğrenemeyeceği şeyleri öğretir. Daima bir iyilik tohumu vardır. Onu bulun ve başarıya ulaşın..


Şunu unutmayın ki gerçek mutluluk sizin içinizde yatmaktadır. Boş yere dışınızda ki dünya da huzur, memnuniyetve zevk aramakla vakit kaybetmeyin. Unutmayın ki mutluluk süreli elde etmek ve almak ile sağlanamaz; asıl mutluluk kendinden birşeyler vermektir. İLETİŞİM KURUN, PAYLAŞIN, GÜLÜMSEYİN, KUCAKLAYIN Mutluluk bir parfümdür. Birkaç damlası üzerinize damlamadan başkalarına dökemeyeceğiniz bir parfüm....
                                                                         OG MANDİNO

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder