16.04.2014

BUNGALOW EVLERİ


Cansu Alabalık Kartepe Maşukiye’ de bulunan bunglow evleri ailece gidebileceğiniz bir mekan.

Ormanın içinde olması sebebi ile temiz havayı ciğerlerinizde hissedebiliyorsunuz. Sabah erken saatte uyanıp, mis gibi havada yürüyüş yapıp sonrasında da çok güzel bir köy kahvaltısı ile güne devam edebilirsiniz. Alabalık üretiminde öncüler. Mucizesi dilden dile aktarılmıştır. Balık sevenler için tavsiye edeceğim çok lezzetli balıklara sahipler.


 Ayrıca At Turu,  Çiftlik, Deniz Bisikleti ve Olta Balıkçılığı en önemli aktivitelerdendir.

Konaklayacağımız odanın şirin olması beni oraya gitmeye daha bir heyecanlandırdı. Rahatlayıp kendin ve doğa ile başbaşa kalacağın bir ortam var. Hafta sonu dinlenmek için çok güzel bir yer olduğunu düşünüyorum.

Alışveriş yapacağın yorulduğunda bir yerlerde oturup çayını içeceğin yerler mevcut. Hediyelik eşyalar dükkanlarında birbirinden güzel hediyeleri görünce dükkandan bir süre çıkamadım.



Nerdeyse her restaurantta köy kahvaltısı veriliyor. Kartepe’ nin meşhur peyniri olduğunu öğrendim. Sabah kahvaltıda peynir pişiriliyor. Bir de köy ekmeği ile çok güzel kahvaltı yapıyorsun. Bütün yiyeceler köz ateşinde pişiriliyor. Bu da ayrı bir lezzet katıyor. Sürahi yerine testi kullanmışlar. Nerdeyse tamamen doğal bir hayatta yaşamış oluyorsunuz.










ALABALIK MUCİZESİ

Alabalık, besleyici özelliği yanında, besin değeri çok yüksek bir gıdadır. Özellikle Omega 3 ve B12 vitaminleri bakımından, beklide ilk sıradadır. Bunun Yanı Sıra;
Her ne kadar, bilimsel bir dayanağı olmadığı bilim çevrelerince söylense de, Alabalık yavrusunun canlı olarak yutulması, başta sindirim sistemi hastalıkları olmak üzere, tansiyon, kolesterol, prostat ve beklide en önemlisi Kanser ' e karşı müthiş koruma sağlıyor.

Bizim Kişisel gözlemlerimiz de bunu destekliyor zira ürettiğimiz yavru alabalıklara aşırı rağbet var. Özellikle de kanser'li hastalar, kimyasal tedavi in yanında destekleyici olarak (Her ne kadar dokt
orlar bu işe çok kızsallarda bizden yavru alabalık talep ediyorlar. 

İçlerinde, bazı vakalar var ki; mesela, çok bildik bir hastanede kimyasal tedavi görmüş, bildik bir sima Lisim veremeyeceğim) adacağız Kanser tedavisi pek iç acıcı değilmiş tam umudu yitireceği sırada Basında bu alabalık konusu nu duymuş ve araştırmıştır.

Maşukiye Marmara'nın Alabalık deposudur. Bunu bildiği için de, doğruca atlayıp bize geldi. Başlarda bizde inanmamıştık doğrusu, hatta canlı canlı alabalıkları yutarken midemizde az bulanmadı fakat bi ay boyunca iki gün geldi ve şimdi eskisinden çok daha güçlü, dinç ve dirençli hatta doktoru kendisine ne kullandın da bu düzelme oldu şeklinde baskılar yapmış ama açılamamış.

Biz buna ve bunun gibi pek çok insanın olduğuna inanıyoruz. Ayrıca: neden olmasın. Balık zaten şifa en azından yapma ilaçlar gibi zararı olmaz. 


Sizde deneyin.

10 yorum:

  1. Maşukiye'ye yirmi yıl önce gittiğimizde sadece bir alabalık tesisi vardı. Dere, hamak, harika güveçte balık. Ondan beş yıl sonra gittiğimde bir keşmekeş, kalabalık, bir sürü yeni restoran... Çok üzülmüştüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kısa bir süre tatil yaptım Cansu Tesislerinde.İlkbahar olması sebebi ile çok kalabalık değildi. Bu nedenle dediğiniz gibi bir ortam görmedim. Ama yazın çok güzel olabileceğini düşündüm oraların. Bir de yaz aylarında gidip tatil yapmam lazım :) Dediğiniz gibi değildir inşallah.
      Sevgiyle kalın..

      Sil
  2. NE GUZEL BIRYERMIS ORASI *-*

    BANADA BEKLEIM SEVILER

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkür ederim. Gerçekten fotoğrafta ki gibi güzel bir yer. Tavsiye ederim.
      Size de misafir olurum :)) Sevgiyle kalın..

      Sil
  3. ayy ne güzel:) hazır izmitteyken haftasonu gideceğimiz yer de belli olmuş oldu. Seneler önce bir kere gitmiştim şimdi görünce aklıma geldi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz İzmitte iken yazıyı yayınlamış olduğuma sevindim :)) Yorumunuz için teşekkürler..

      Sil
  4. Ben buraya bayıldımmm ve çok merak ettim aklımızda hafta sonu tatili için yer aramak vardı ilk sırayı burası aldı :)) sessiz yeşillik ve huzur yaşlanıyorum galiba :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu aylarda gidilmesini tavsiye ederim. Şu an çok sessiz ama yazın çok sesli olur gibi geliyor bana :)) Yaşlandığını da düşünmüyorum canım. Genç güzel bir annesin :)))

      Sil
  5. İstanbul’da adam gibi su tesisatçısı ile sonunda karşılaştım.
    http://istanbulsutesisatcisi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  6. İzmit'liyim ama bilmiyordum burasını :))) İlk fırsatta gidicem :))) Benim bloguma da beklerim :))

    http://lifeofnil.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil