5.06.2014

CESARET TABLETLERİ



İşte başarının alfabesi: Azim, Beceri, Cesaret, Dayanıklılık, Empati, Fırsatları görmek, Güven, Hazırlık, Israr, istek, Kararlılık, Liyakat, Merak, Niyet, Özveri, Pes etmemek, Rüyaların peşinden gidebilmek, Sabır, Umut, vakti iyi kullanmak, Yılmamak, Zor zamanlara dayanmak. Başarı alfabesini kullanarak yazamayacağınız başarı öyküsü yoktur.

                                           Nüvide Gültunca Tulgar














Başarmak için herhangi bir şeyden vazgeçmedim, ama yazdıklarımı bir yayın evinin kapısından sokabilmekte çok zorlandım. Yayıncıların katı ve hatta çok yanlış kurallarını kırabilmem için 25 yılın geçmesi gerekti. Bunca yıllık gecikmede, çekingen tabiatıM, kapıları Zorlayamamam, işime asılaman kendi payıma düşüne hatalardır. Geriye baktığımda, "ilk gittiğim yayıncının kapısını en az On kere daha çalmalıydım. Aynı Zamanda on ayrı yayıncının da kapısını çalmaya devam etmeliydim' diye düşünüyorum. Geçmişe yönelik tek pişmanlığım belki de bu.
       
                                                                  Ayşe Kulin


Daha az risk alsaydım, normal bir işte çalışsaydım, geceleri daha rahat uyurdum. Bazen rüyamda kendimi Çin'de beş parasız, trenleri kaçırmış, karanlıkta kalmış, depolarda ezilmiş gördüğüm oldu. Korkular yaşadım, Tehlikeler atlattım. Çok uzun seyahatler yaptım. Bazen çok Zor geldi her şey. Enerjim tükenir gibi oldu. Ama sanırım hayatınızı, "başınıza nelerin geldiği değil, onlarla nasıl başa çıktığınız" belirliyor.

                                                                                   Ayşen Zamanpur



Zorluk dediğimiz şeyler dışarıda değil, aslında bizim kafamızda ve kalbimizde. Dış dünyadaki zorluklar aslında beynimizdeki zorluklardır. Bir şeyi yapmaya karar verdiğiniz an, çelişkili düşünceler peş peşe zihnimizde belirmeye başlar. İnsan kendini her gün sabote ediyor ve yenik düştüğü her an öldürüyor. Büyük adımlar atmaktan söz etmiyorum, örneğin spor yapmamaktan tutun da en büyüğüne kadar bu geçerli. Bu sabote etme hali tamamen insanın beyninin Çalışma sistemine bağlı ve bunu kırmak da mümkün.

                                                           Sertab Erener





Başarılı olmak için ne yaptığımı soruyorlar. Sadece, sevdim bu işi, çok sevdim... Ve bu kıskanç sevgilinin her kahrına gönüllü olarak katlandım. iki elin çıkardığı sesi hak edebilmek için gece gündüz Çalıştım. Hiç, "Tüh yahu, boşuna çalışmışım" demedim.çıkardığı sesi hak edebilmek için gece gündüz Çalıştım. Hiç, "Tüh yahu, boşuna çalışmışım" demedim. Hiç bıkmadım. Sevdiğim işi yapmanın mutluluğunu yaşadım. Şanslıyım.

Çalıştıkça mesleğimin ne kadar Zor, ne kadar matematik bir hesap işi olduğunu gördüm. Ne kadar kıskanç bir meslekti benimki...,

"Benimle uğraşmazsan, beni kendinden üstün görmezsen, benimle olamazsın," diyen mesajlar aldım mesleğimden. Çok ağladım, bazen koştum, sendeledim ama hep asıldım bu işe. ipi bırakmadım, bugüne kadar geldim.

                                                      Yıldız Kenter



Bir şeyden korkarsam üzerine giderim
yaşamakisterim ki kontrolüm altına alabileyim. Çünkü aslında korku insanı paralize eden, hayallerini kısıtlayan bir his. Genel anlamıyla belki de hepimizin yönetilme arzusu. Hepimiz belli korkularla yetiştiriliyoruz. Korkularımın üzerine gittiğimi söylesem de, belki öyle korkularım var ki, haberdar bile değilim. Ama yakaladığım zaman Üzerine giderim.

                                                                                           Kenan Ece

Kolaya kaçmadan insanın kendine yakışanı seçmesinin adı disiplindir. Yaşamdaki disiplinimizin en büyük kaynağı, kendimize duyduğumuz saygıdır.

                                                        Nasuh Mahruki


Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir.

                                                               Türk Atasözü

Yol gidersen sana yolu açarlar.

Alemin yarık yeri görünmüyorsa da, cesurca Yusuf gibi koşmak gerekir.

Böylece kilit açılır ve kapı görülür; yersizlik yönü size yer olur.

Ey derde düşmüş kişi! Dünyaya geldin; geliş yolunu hiç görüyor musun?

Sen bir yerden ve bir vatandan geldin. Geliş yolunu hiç biliyor musun?

Hayır

Bilmiyorsan, "Yol yoktur" demeyeceksin. Bu yolsuz yoldan, bizim için gidilecek yol vardır.

                                    Mevlana Celaleddin- i Rumi







İki tür insan vardır: ansiklopediye girenler, toprağın altına girenler.

                                                      Çetin Altan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder